autor:

» » Prajituri

Cataif cu frisca

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* 250 g taitei (cat mai subtiri), * 50 g unt, * 200 g zahar, * 400 ml apa, * esenta de rom, * 500 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand.

Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti.
Se da din nou la cuptor si se coace pana se \"leaga\" taiteii si totul devine ca un blat.
Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.

Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Moti Peer , 03 iunie 2014

    לכל משפחת אהרונוביץ חג שמח ומלא בעוגות גבינה!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pica Kaufman Aronovici , 21 mai 2014

    cataiful se ansiropeaza cu apa de trandafiri nu cu rum.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Tut am vazut reteta asta de multi ani dar nu ma putea hotara sa o fac...prajitura din fidea ? Cum poate fi ? Dar dupa cum arata la tine Miha...trebuie sa fie tare buna !

    • angy , 06 ianuarie 2010

      de cand astept reteta asta!nu am mai mancat cataif de 10 ani!multumesc multtttttttttttt!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      cataiful e preferatul meu! Treb sa pui si deasupra taitei rumeniti

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • * 250 g taitei (cat mai subtiri)
  • * 50 g unt
  • * 200 g zahar
  • * 400 ml apa
  • * esenta de rom
  • * 500 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foi cu crema de lapte