Ingrediente
* 250 g taitei (cat mai subtiri), * 50 g unt, * 200 g zahar, * 400 ml apa, * esenta de rom, * 500 ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
11 voturi
Mod de preparare
Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti.
Se da din nou la cuptor si se coace pana se \"leaga\" taiteii si totul devine ca un blat.
Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.
Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se portioneaza.
Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2010
Tut am vazut reteta asta de multi ani dar nu ma putea hotara sa o fac...prajitura din fidea ? Cum poate fi ? Dar dupa cum arata la tine Miha...trebuie sa fie tare buna !
angy , 06 ianuarie 2010
de cand astept reteta asta!nu am mai mancat cataif de 10 ani!multumesc multtttttttttttt!
lumi (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010
cataiful e preferatul meu! Treb sa pui si deasupra taitei rumeniti