autor:

Marian

» » Mancaruri cu carne

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Autor: Marian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Ingrediente
1,5 kg ceafa de porc, 4 cartofi mari, sare, cimbru, piper, boia dulce, ulei, foi dafin, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

33 voturi

Mod de preparare

Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Ceafa de porc se transeaza in felii groase de un centimetru si se aseaza peste cartofi. Se adauga dupa gust sarea, piperul, boiaua dulce si cimbrul si se adauga una-doua foi de dafin. Se stropeste apoi cu 3 linguri de ulei, se adauga o ceasca de apa si se da la cuptor incins pentru circa o ora si 30 de minute. In timpul fierberii carnea mai elimina apa si grasime si este necesar sa mai intoarceti cartofii si bucatile de ceafa pana ce lichidul este absorbit si componentele se rumenesc frumos. Se poate servi cu muraturi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Cartofii se curata si ca si pentru prajiti, dar mai grosi. Ceafa se taie in bucati de 2 cm. Intr-un

2 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Ifrim , 31 decembrie 2014

    minunata s-a terminat imediat

  • Fara foto

    Ramona Zotica , 25 mai 2014

    super reteta!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

    Multumesc! Este unul din preparatele noastre preferate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2012

      Foarte apetisanta!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 februarie 2012

      Imi place! Asa prepar si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg ceafa de porc
  • 4 cartofi mari
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
  • foi dafin
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Marian
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte se taie in jumatati, in lung. Ficatul de pui se fierbe, iar dupa ce s-a racit se da

26 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua
Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Piure: Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand

35 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Dupa ce se curata, conopida este pusa la fiert circa 15 minute. Se scurge apa, se spala conopida

34 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Marian (Chef de cuisine)

Multumesc! Este unul din preparatele noastre preferate!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu ghimbir