autor:

CeReteteMaiFacFetele

» » Fripturi

Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
(pt 1 portie): 1 felie cefa de porc, 150ml vin alb sec, 2 linguri ulei de masline, ghimbir proaspat ras, cimbru, 1 catel de ulturoi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc si radem deasupra ghimbirul dupa gust (atentie e destul de puternic cand e proaspat).
Adaugam catelul de usturoi maruntit, cimbrul, sare si piper, turnam vinul deasupra si acoperim cu folie de aluminiu.
Dam la cuptorul incins la foc tare timp de aprox 20 min. Apoi ridicam folia si mai lasam putin pana se rumeneste frumos friptura.

Am servit cu garnitura de orez soté cu legume (reteta prezentata anterior).

Cam asta e. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ghimbir si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Friptura de vitel la cuptor cu ciuperci si cartofi

Se feliaza bucata de carne de vitel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se aseaza in

1 vot    2 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Rulou Brasovean 1 portie

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

1 vot    0 comentarii
45 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Foarte frumos si bun..........................

  • CeReteteMaiFacFetele

    CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Multumesc frumos fetelor pentru aprecieri ;)

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Super!Ador ghimbirul!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Arata grozav de bine

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Pur si simplu delicioasa....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Rapid,gustos si sanatos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • (pt 1 portie): 1 felie cefa de porc
  • 150ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • ghimbir proaspat ras
  • cimbru
  • 1 catel de ulturoi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de CeReteteMaiFacFetele
Sparanghel Mimoza

Sparanghel Mimoza

Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la

8 voturi    1 comentariu
30 min
Salate din oua
Garnitura de orez soté cu legume

Garnitura de orez soté cu legume

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se

1 vot    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Cotlet de porc la tava in vin alb

Cotlet de porc la tava in vin alb

Mare filozofie nu-i. Se ia cotletul, se spala in apa rece si se aseaza in tava. Restul de ingrediente

5 voturi    4 comentarii
50 min
Fripturi

maria mihalache (Chef de cuisine)

Foarte frumos si bun..........................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpite si cartofi cu usturoi si rozmarin la cuptor