autor:

CeReteteMaiFacFetele

» » Fripturi

Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
(pt 1 portie): 1 felie cefa de porc, 150ml vin alb sec, 2 linguri ulei de masline, ghimbir proaspat ras, cimbru, 1 catel de ulturoi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc si radem deasupra ghimbirul dupa gust (atentie e destul de puternic cand e proaspat).
Adaugam catelul de usturoi maruntit, cimbrul, sare si piper, turnam vinul deasupra si acoperim cu folie de aluminiu.
Dam la cuptorul incins la foc tare timp de aprox 20 min. Apoi ridicam folia si mai lasam putin pana se rumeneste frumos friptura.

Am servit cu garnitura de orez soté cu legume (reteta prezentata anterior).

Cam asta e. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ghimbir si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

  • 6 comentarii

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Foarte frumos si bun..........................

  • CeReteteMaiFacFetele

    CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Multumesc frumos fetelor pentru aprecieri ;)

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Super!Ador ghimbirul!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Arata grozav de bine

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Pur si simplu delicioasa....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Rapid,gustos si sanatos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • (pt 1 portie): 1 felie cefa de porc
  • 150ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • ghimbir proaspat ras
  • cimbru
  • 1 catel de ulturoi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de CeReteteMaiFacFetele
Sparanghel Mimoza

Sparanghel Mimoza

Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la

8 voturi    1 comentariu
30 min
Salate din oua
Garnitura de orez soté cu legume

Garnitura de orez soté cu legume

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se

1 vot    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Cotlet de porc la tava in vin alb

Cotlet de porc la tava in vin alb

Mare filozofie nu-i. Se ia cotletul, se spala in apa rece si se aseaza in tava. Restul de ingrediente

5 voturi    4 comentarii
50 min
Fripturi

maria mihalache (Chef de cuisine)

Foarte frumos si bun..........................

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie