Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 garf(cam 2 kg), 3-4 boabe ienibahar, 1 catel usturoi, ½ lingurita boia de ardei, citeva boabe coriandru, sare, putina grasime
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Carnea(fara sa fie spalata) se sterge bine cu un servet umed, se sareaza, se freaca cu usturoiul pisat si mirodeniile. Se asaza intr-un castron si se lasa sa stea astfel 3-4 ore. Apoi se presara peste carne boiaua de ardei si se asaza pe o tava unsa cu grasime. Se da la cuptor la foc rapid 30 minute, apoi se face focul potrivit. Se tine la cuptor 1 ½ ora. In timpul frigerii, se stropeste din cind in cind cu zeama din tava. Se taie felii, se asaza pe farfuria de servit, se stropeste cu zeama din tava, strecurata si se serveste cu cartofi prajiti, salata sau gogosari si castraveciori in otet.
Se poate servi si rece, taiata felii mai subtiri
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc(garf) la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Ceafa de porc se spala,se usuca cu un servet si se bate cu ciocanul.Se condimenteaza cu sare,piper
3 voturi
2 comentarii
1h 30 min
Se bate un pic ceafa de porc. Intr-o farfurie se amesteca usturoiul pisat, cu ulei, sare, piper,
10 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Testata de: Cely Snijec