Autor:
Sidy (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 13 iulie 2008
Ingrediente
6 buc ceafa porc feliata, 1 kg cartofi noi mai mici, sare, piper, boia, ulei, patrunjel verde.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Ceafa se bate bine intr-o punga de nylon ca sa nu se faca mizerie, apoi se sareaza, pipereaza si se face cu boia. Cartofii noi se curata si se taie in patru. Se pun la fiert de 1/2 cu putina sare.
Ceafa se prajeste pe gratar.
Cartofii cind sunt fierti pe 1/2 se strecoara bine si apoi se strecura bine de tot. Se pune uleiul la incins si se prajesc. Cind sunt gata se presara cu patrunjel verde tocat.
Gratarul se serveste cu cartofii, prez, mujdei si muraturi. Acum, e sezonul castravetilor covasiti (murati la soare )
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la gratar cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Intr-un lighenas punem feliile de ceafa impreuna cu uleiul, boiaua, praful de usturoi, foile de dafin
11 voturi
6 comentarii
1h 15 min
Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
ana maria lengher (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008
Pentru un gust mai aromat recomand si presararea de putin cimbru, ii da un gust foarte delicios.