Se pune apa cu un praf de sare, la fiert.
Se pune apa cu un praf de sare, la fiert si in momentul cand da in clocot, scufundam cepele curatate de coaja si taiate cu un mic capacel, la partea superioara si se lasa sa fiarba cca. 10 minute.
Se amesteca carnea tocata cu orezul, pasta de tomate, oul, sare, piper si verdeata tocata fin.
Se scot cepele de la fier , se trec sub un jet de apa rece, apoi cat sunt calde, li se indeparteaza mijlocul, pastrand doar primele 2-3 foi. Din mijlocul indepartat, se mai pot opri iarasi alte 2-3 foi pentru umplut, in functie de carnea pe care o avem, astfel din 5 cepe fierte, putem obtine cel putin 10 bucati pentru umplut.
Se umple fiecare ceapa golita de mijloc, apoi se asaza intr-o tavita mai inalta, se sparge deasupra umpluturii de carne cate un ou de prepelita, apoi se adauga apa pana la buza cepelor, in care adaugam un praf de sare, un strop de ulei de masline, legumele dehidratate si dam la cuptor cca. 40 de minute, pana se rumenesc frumos cepele. Se servesc fierbinti simple sau cu un pic de cascaval ras deasupra.
Pofta buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii