autor:

anuta

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ceapa umpluta

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2017

Ingrediente
4-5 cepe uscate potrivit de mari, 250 g carne tocata amestec, 1 lingura de orez, 1 lingurita de pasta de tomate , sare, piper, 1 ou, marar si patrunjel verde tocat fin, 4-5 oua de prepelite, ulei de masline, 1 lingura de legume deshidratate

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune apa cu un praf de sare, la fiert si in momentul cand da in clocot, scufundam cepele curatate de coaja si taiate cu un mic capacel, la partea superioara si se lasa sa fiarba cca. 10 minute.



Se amesteca carnea tocata cu orezul, pasta de tomate, oul, sare, piper si verdeata tocata fin.



Se scot cepele de la fier , se trec sub un jet de apa rece, apoi cat sunt calde, li se indeparteaza mijlocul, pastrand doar primele 2-3 foi. Din mijlocul indepartat, se mai pot opri iarasi alte 2-3 foi pentru umplut, in functie de carnea pe care o avem, astfel din 5 cepe fierte, putem obtine cel putin 10 bucati pentru umplut.



Se umple fiecare ceapa golita de mijloc, apoi se asaza intr-o tavita mai inalta, se sparge deasupra umpluturii de carne cate un ou de prepelita, apoi se adauga apa pana la buza cepelor, in care adaugam un praf de sare, un strop de ulei de masline, legumele dehidratate si dam la cuptor cca. 40 de minute, pana se rumenesc frumos cepele. Se servesc fierbinti simple sau cu un pic de cascaval ras deasupra.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ceapa umpluta cu orez

Ceapa umpluta cu orez

1. Apa se pune sa fiarba si cand clocoteste se ia de pe foc si se scufunda cepele. Se lasa cca 7-10

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Ceapa umpluta Jamie Oliver

Ceapa umpluta Jamie Oliver

Se fierbe ceapa in multa apa vreo 15 min pana se patrunde un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca,

7 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4-5 cepe uscate potrivit de mari
  • 250 g carne tocata amestec
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingurita de pasta de tomate 
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • marar si patrunjel verde tocat fin
  • 4-5 oua de prepelite
  • ulei de masline
  • 1 lingura de legume deshidratate

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Zacusca