Ceapa umpluta Jamie Oliver

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ceapa umpluta Jamie Oliver

Ingrediente

  • http://www.gustos.ro/articole/jamie-oliver/cele-mai-bune-cepe-coapte-din-lume.html
  • 4 cepe albe mai mari
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • rozmarin
  • 8 linguri smantana dulce
  • 2 maini parmezan/cascaval ras
  • sare de mare, piper
  • feli de bacon afumat

Mod de preparare

Se fierbe ceapa in multa apa vreo 15 min pana se patrunde un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi cu un cutit ascutit se taie cate o bucatica de cca. 2,5cm din varful fiecarei cepe si apoi cu o lingura se scoate mijlocul cepei, astfel incat exteriorul sa ramana intact.

Mijlocul cepei si partea din varful cepelor se toaca marunt (eu am tocat la robotul de bucatarie) si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta, unde in prealabil se toarna putin ulei de masline, impreuna cu usturoiul tocat marunt si rozmarinul. Eu am folosit rozmarin uscat. Cand sunt patrunse bine, se iau de pe foc si se amesteca su smantana, cascavalul dat pe razatoarea mica, si se pune sare si piper dupa gust.

Exteriorul cepelor l-am invelit in feliile de bacon, le-am pus intr-o tava si le-am umplut cu sosul facut in tigaie. Le-am dat la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 30 de min.

Au fost foarte bune. Recomand, insa, sa se scoata mai multa ceapa din mijloc, astfel incat exteriorul sa fie format doar din 2 straturi, deoarece in 15 minute de fiert nu se patrunde foarte bine ceapa pe interior, iar daca o lasam mai mult de 15 minute, riscam ca exteriorul sa fie foarte moale si sa nu mai putem sa il umplem. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise