autor:

Maria Markov

» » Aperitive

Ceapa umpluta Jamie Oliver

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
http://www.gustos.ro/articole/jamie-oliver/cele-mai-bune-cepe-coapte-din-lume.html, 4 cepe albe mai mari, ulei de masline, 2 catei de usturoi, rozmarin, 8 linguri smantana dulce, 2 maini parmezan/cascaval ras, sare de mare, piper, feli de bacon afumat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se fierbe ceapa in multa apa vreo 15 min pana se patrunde un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi cu un cutit ascutit se taie cate o bucatica de cca. 2,5cm din varful fiecarei cepe si apoi cu o lingura se scoate mijlocul cepei, astfel incat exteriorul sa ramana intact.
Mijlocul cepei si partea din varful cepelor se toaca marunt (eu am tocat la robotul de bucatarie) si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta, unde in prealabil se toarna putin ulei de masline, impreuna cu usturoiul tocat marunt si rozmarinul. Eu am folosit rozmarin uscat. Cand sunt patrunse bine, se iau de pe foc si se amesteca su smantana, cascavalul dat pe razatoarea mica, si se pune sare si piper dupa gust.
Exteriorul cepelor l-am invelit in feliile de bacon, le-am pus intr-o tava si le-am umplut cu sosul facut in tigaie. Le-am dat la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 30 de min.
Au fost foarte bune. Recomand, insa, sa se scoata mai multa ceapa din mijloc, astfel incat exteriorul sa fie format doar din 2 straturi, deoarece in 15 minute de fiert nu se patrunde foarte bine ceapa pe interior, iar daca o lasam mai mult de 15 minute, riscam ca exteriorul sa fie foarte moale si sa nu mai putem sa il umplem. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Cartofi spalati ii punem la fiert si ii lasam pana cand ii putem starpunge usor cu ajutorul unei

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    bun,bun,bun...

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Sunt delicioase!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Multumeeeesc!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Arata extraordinar; este o reteta interesanta.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      ti-am dat un like!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Delicioase!...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • http://www.gustos.ro/articole/jamie-oliver/cele-mai-bune-cepe-coapte-din-lume.html
  • 4 cepe albe mai mari
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • rozmarin
  • 8 linguri smantana dulce
  • 2 maini parmezan/cascaval ras
  • sare de mare
  • piper
  • feli de bacon afumat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
DROB DE CIUPERCI