Ingrediente
http://www.gustos.ro/articole/jamie-oliver/cele-mai-bune-cepe-coapte-din-lume.html, 4 cepe albe mai mari, ulei de masline, 2 catei de usturoi, rozmarin, 8 linguri smantana dulce, 2 maini parmezan/cascaval ras, sare de mare, piper, feli de bacon afumat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
7 voturi
Mod de preparare
Mijlocul cepei si partea din varful cepelor se toaca marunt (eu am tocat la robotul de bucatarie) si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta, unde in prealabil se toarna putin ulei de masline, impreuna cu usturoiul tocat marunt si rozmarinul. Eu am folosit rozmarin uscat. Cand sunt patrunse bine, se iau de pe foc si se amesteca su smantana, cascavalul dat pe razatoarea mica, si se pune sare si piper dupa gust.
Exteriorul cepelor l-am invelit in feliile de bacon, le-am pus intr-o tava si le-am umplut cu sosul facut in tigaie. Le-am dat la cuptor (preincalzit la 200 grade) pentru 30 de min.
Au fost foarte bune. Recomand, insa, sa se scoata mai multa ceapa din mijloc, astfel incat exteriorul sa fie format doar din 2 straturi, deoarece in 15 minute de fiert nu se patrunde foarte bine ceapa pe interior, iar daca o lasam mai mult de 15 minute, riscam ca exteriorul sa fie foarte moale si sa nu mai putem sa il umplem. Pofta buna!
mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011
Arata extraordinar; este o reteta interesanta.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011
ti-am dat un like!!!
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011
Delicioase!...