autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Ceatal la grill (gratar) cu sos alb

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
500 g ceatal proaspat, Pentru sos:, zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper dupa gust,patrunjel si tarhon verde., Cantitatile se micsoreaza sau se maresc in functie de necesitate.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ceatalul este un pestisor marin,foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia... Cu mirosul lui \"innebuneste\" toti turistii vara pe litoral...

Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare.
Dupa ce s-au scurs am insiruit pestisorii pe tepuse de frigarui impreuna cu jumatati sau catei intregi de usturoi in functie de marime si i-am introdus la grill sa se rumeneasca pe ambele parti...
Pentru sos am amestecat zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper alb dupa gust. Acest sos se da intr-un clocot si la sfarsit se adauga putin patrunjel verde tocat si tarhon verde rupt bucatele mici...Tarhonul nu se toaca niciodata cu cutitul deoarece isi pierde aroma si prospetimea..
Este un preparat usor de pregatit si tare,tare gustos...
Vi-l recomand cu drag...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceatal la grill (gratar) cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

1. Spalam fileul de pangasius, ii dam sare si piper 2. Taiem lamaia, rosiile si ceapa rondele, usturoiul

14 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Nu-i tarziu sa te muti draga Mirey...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Daca e peste...sigur imi place.Daca locuiam si eu in Constanta...nu stiu daca mai aveai ce pescui...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Va multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Foarte frumos. Dintre toate speciile enumerate de tine, eu din inima Ardealului, recunosc nu am mancat decat sprot, doar acest tip de peste l-am gasit in comert, dar probabil in orase mari se gasesc si alte specii.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte gustoasa reteta! Astazi am vazut si eu la pescarie ceatal...am sa-l incerc zilele urmatoare...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      pacat ca nu gasesc asemenea peste.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte fin si aromat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Multumesc...Foarte multe persoane fac confuzie intre speciile acestea de peste marin de dimensiuni mici... Cel mai des sprotul este confundat cu hamsia si invers... Speciile de peste de dimensiuni mici sunt: ceatalul, sprotul, hamsia, gingirica, aterina si toate au un gust grozav...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Nu stiam de denumirea acestui pestisor,dar cand ai scris ca" innebuneste turistii pe litoral",mi-am dat imediat seama despre ce este vorba...arata foarte bine reteta pe care ai preparat-o!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g ceatal proaspat
  • Pentru sos:
  • zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper dupa gust,patrunjel si tarhon verde.
  • Cantitatile se micsoreaza sau se maresc in functie de necesitate.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Nu-i tarziu sa te muti draga Mirey...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Scoici cu ciuperci si orez