autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
Am folosit 500 g ceatal proaspat..., Pentru mujdei: 4 catei de usturoi (noua ne place sa fie mai "slabut" mujdeiul,o lingura ulei,o lingurita otet de mere,sare dupa gust., Se poate folosi apa calda sau apa minerala...

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic...
Este un peste marin,micut,dar mai mare decat hamsia si se foloseste chiar la obtinerea vestitului \"ansoa\"...

Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine,cu grija si se lasa la scurs in strecuratoare.
Dupa ce s-au scurs i-am infipt pe tepuse de frigarui, i-am “tavalit” prin faina si i-am prajit in putin ulei pe ambele parti.

Se piseaza usturoiul,se adauga otetul,uleiul,sare si apa dupa gust in functie de consistenta dorita...

Dupa prajire am scos pestisorii pe o hartie pentru a se elimina excesul de ulei si i-am imbibat bine in mujdei de usturoi...

E bine sa le stea alaturi si putina mamaliguta !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceatal prajit cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Stiuca cu legume

Stiuca cu legume

Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus,pe spinare,indepartand cu grija spinarea

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Sunt deliciosi...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Cu siguranta sunt grozavi si cu mamaliguta...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Multumesc...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte aromat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Intr-adevar este tare gustos...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Trebuie sa fie tare bun!nu am mancat niciodata acest peste...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Am folosit 500 g ceatal proaspat...
  • Pentru mujdei: 4 catei de usturoi (noua ne place sa fie mai "slabut" mujdeiul,o lingura ulei,o lingurita otet de mere,sare dupa gust.
  • Se poate folosi apa calda sau apa minerala...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Sunt deliciosi...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Surpriza din Vulcanul Arenal