autor:

GeoGia

» » Torturi

''Cetatea Cristinei''

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 150 g zahar, 150 g faina, 100 g cicolata cu lapte, 100 g cicolata amaruie, 2 lingurite praf de copt, 100 g unt, un praf de sare, Crema mascarpone:, 500 g mascarpone, 400 ml smantana pt frisca, Crema ciocolata:, 400 ml smantana pt frisca, 360 g ciocolata cu lapte, 60 g unt, Pentru ornat: fulgi de migdale, mini biscuiti Leibniz, fulgi de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Topim untul impreuna cu ciocolata.Lasam sa se raceasca.Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite,apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand usor.Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins.Coacem aproximativ 25 minute ,facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de creme.

Mai intai punem intr-o cratita pe foc ingredientele pentru crema de ciocolata: cele 360 g ciocolata,60 g unt si 400 ml smantana pt frisca sau frisca lichida.Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata.Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore.

Pregatim si crema de mascarpone:mixam smantana pentru frisca, apoi adaugam crema de mascarpone frecata in prealabil.Se mai poate adauga zahar pudra cand se bate smantana dupa gust.Dupa gustul meu nu a fost nevoie de zahar.

Am taiat din blat un patrat cu latura de 20 cm.Cu ajutorul unui pahar am facut 12 discuri pentru turnuri,cate 3 pentru fiecare turn.Am decupat fiecare colt al patratului cu forma rotunda a paharului pentru a introduce turnurile .Partile ramase le-am folosit la randul 2 de blat.

Am taiat fiecare disc pe jumatate, obtinand cate 6 bucati pentru fiecare turn.

Am insiropat cu zeama de portocala in care am pus si cateva linguri de zahar(dupa gust) fiecare bucata de blat.Am pus crema de mascarpone intre discurile de blat pentru turnuri, unind cate 6.Peste forma patrata insiropata am pus creama de mascarpone,apoi resturile de blat insiropate si din nou crema de mascarpone.

Am asezat turnurile in colturile decupate ale patratului si am imbracat totul in crema de mascarpone.

Am introdus pentru o jumatate de ora la frigider, timp in care am mixat crema de ciocolata.

Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata si am ornat cu fulgi de ciocolata,mini biscuiti Leibniz, fulgi de migdale,bucati de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "''Cetatea Cristinei''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth

Cozonacul cu rahat si ciocolata al Cristinei Toth

Acestea sunt ingredientele ptr cozonac ale Cristinei Toth, eu am pregatit cozonacul dupa instructiunile

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse si glazura de cacao

Tort cu mousse si glazura de cacao

Blatul: Intr-un vas batem bine zaharul cu ouale la care adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful

6 voturi    2 comentarii
5h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g cicolata cu lapte
  • 100 g cicolata amaruie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smantana pt frisca
  • Crema ciocolata:
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 360 g ciocolata cu lapte
  • 60 g unt
  • Pentru ornat: fulgi de migdale
  • mini biscuiti Leibniz
  • fulgi de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rigo Jancsi :)