autor:

Valy

» » Aluaturi si Foietaje

Chapati ( paine indiana)

Autor: Valy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Valy (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Ingrediente
1 ceasca si 1/2 faina de porumb integral, , 2 cesti de faina alba, , 1 lingurita de sare, , 10 g unt, , apa calda.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Strrecurati impreuna fainile facandu-le sa cada intr-un castron mare, adaugati untul si incorporati-l cu mainile.
Adaugati apa rece cat trebuie pentru a obtine un aluat de consistenta justa si framantati mai multe minute. Acoperiti si lasati sa se odihneasca o oara. Reancepeti sa framantati aluatul, daca este necesar adaugand un pic de apa rece.
Impartiti in bile mari ca o nuca, si apaltizati-le. Coaceti pe o placa calda, usor unsa, pana cand aluatul este usor aurit insa nu duri, intoarcetile pe cealalta parte apoi le intoarceti din nou si apasati marginile astfel se vor umfla.
Serviti cald cu sau fara unt. Cu aceeasi reteta, doar topind in apa de adaugat la aluat 6 linguri de zahar brun se pot face chapati dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chapati ( paine indiana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

18 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem de visine

Clatite cu gem de visine

Idem ca la \"Clatite cu gem de caise \'\' Se umplu cu gem de visine.

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Valy

    Valy (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012

    Sunt pasionata in general de tot ce tine de bucataria indiana...sunt foarte gustoase si satioase la masa.....:)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Cat de bine arata!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

    Interesanta reteta, am s-o incerc. *****

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca si 1/2 faina de porumb integral
  • 2 cesti de faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g unt
  • apa calda.

Raporteaza reteta

Retete
de Valy
Tagliatelle cu pui si ciuperci

Tagliatelle cu pui si ciuperci

Intr-un vas se fierb tagliatelle cu putina sare.Se curata ceapa si se taie marunt.Se pune la calit

10 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Valy (Chef de cuisine)

Sunt pasionata in general de tot ce tine de bucataria indiana...sunt foarte gustoase si satioase la masa.....:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci deliciosi