autor:

Valy

» » Aluaturi si Foietaje

Chapati ( paine indiana)

Autor: Valy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Valy (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Ingrediente
1 ceasca si 1/2 faina de porumb integral, , 2 cesti de faina alba, , 1 lingurita de sare, , 10 g unt, , apa calda.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Strrecurati impreuna fainile facandu-le sa cada intr-un castron mare, adaugati untul si incorporati-l cu mainile.
Adaugati apa rece cat trebuie pentru a obtine un aluat de consistenta justa si framantati mai multe minute. Acoperiti si lasati sa se odihneasca o oara. Reancepeti sa framantati aluatul, daca este necesar adaugand un pic de apa rece.
Impartiti in bile mari ca o nuca, si apaltizati-le. Coaceti pe o placa calda, usor unsa, pana cand aluatul este usor aurit insa nu duri, intoarcetile pe cealalta parte apoi le intoarceti din nou si apasati marginile astfel se vor umfla.
Serviti cald cu sau fara unt. Cu aceeasi reteta, doar topind in apa de adaugat la aluat 6 linguri de zahar brun se pot face chapati dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chapati ( paine indiana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte

Chifle cu lapte

1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Coroană de Ziua Naţională

Coroană de Ziua Naţională

Se amestecă drojdia cu mierea şi lapte călduţ, se adaugă făină ca să avem ceva de consistenţa

17 voturi    4 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Valy

    Valy (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012

    Sunt pasionata in general de tot ce tine de bucataria indiana...sunt foarte gustoase si satioase la masa.....:)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Cat de bine arata!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

    Interesanta reteta, am s-o incerc. *****

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca si 1/2 faina de porumb integral
  • 2 cesti de faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g unt
  • apa calda.

Raporteaza reteta

Retete
de Valy
Tagliatelle cu pui si ciuperci

Tagliatelle cu pui si ciuperci

Intr-un vas se fierb tagliatelle cu putina sare.Se curata ceapa si se taie marunt.Se pune la calit

7 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Valy (Chef de cuisine)

Sunt pasionata in general de tot ce tine de bucataria indiana...sunt foarte gustoase si satioase la masa.....:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu usturoi si cartofi