autor:

Valy

» » Aluaturi si Foietaje

Chapati ( paine indiana)

Autor: Valy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Valy (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2010

Ingrediente
1 ceasca si 1/2 faina de porumb integral, , 2 cesti de faina alba, , 1 lingurita de sare, , 10 g unt, , apa calda.

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Strrecurati impreuna fainile facandu-le sa cada intr-un castron mare, adaugati untul si incorporati-l cu mainile.
Adaugati apa rece cat trebuie pentru a obtine un aluat de consistenta justa si framantati mai multe minute. Acoperiti si lasati sa se odihneasca o oara. Reancepeti sa framantati aluatul, daca este necesar adaugand un pic de apa rece.
Impartiti in bile mari ca o nuca, si apaltizati-le. Coaceti pe o placa calda, usor unsa, pana cand aluatul este usor aurit insa nu duri, intoarcetile pe cealalta parte apoi le intoarceti din nou si apasati marginile astfel se vor umfla.
Serviti cald cu sau fara unt. Cu aceeasi reteta, doar topind in apa de adaugat la aluat 6 linguri de zahar brun se pot face chapati dulci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chapati ( paine indiana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele Mc Donald`s

Placintele Mc Donald`s

Merele se curata de coaja si se taie cubulete, se stoarce o jumatate de lamaie peste ele si se adauga

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Valy

    Valy (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012

    Sunt pasionata in general de tot ce tine de bucataria indiana...sunt foarte gustoase si satioase la masa.....:)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Cat de bine arata!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

    Interesanta reteta, am s-o incerc. *****

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 ceasca si 1/2 faina de porumb integral
  • 2 cesti de faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g unt
  • apa calda.

Raporteaza reteta

Retete
de Valy
Tagliatelle cu pui si ciuperci

Tagliatelle cu pui si ciuperci

Intr-un vas se fierb tagliatelle cu putina sare.Se curata ceapa si se taie marunt.Se pune la calit

5 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Valy (Chef de cuisine)

Sunt pasionata in general de tot ce tine de bucataria indiana...sunt foarte gustoase si satioase la masa.....:)

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal