autor:

vera

» » Torturi

Charlotte cu pavesini si panettone

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, , 1 panettone, 1 confectie di piscoturi pavesini, 200ml cafea, 2 linguri lichior de ciocolata, Pt crema de ciocolata:, -4 galbenusuri, 250g mascarpone, 150g zahar, 400ml frisca lichida, 1 ciocolata amara, 1 ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

pregatim crema ca la tiramisù:
Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema densa,incorporam mascarpone putin cate putin,si ciocolata topita dar rece;
Mixam frisca dar nu foarte tare,o incorporam in compozitia de oua batute,omogenizam si trecem la asamblarea tortului.
Luam o tava mai inalta captusita cu folie de plastic,asezam pe fundul acesteia un strat de piscoturi inmuiati in cafea in care am adaugat lichiorul,captusim peretii tavii cu piscoturi si turnam un strat de crema;
deasupra asezam un strat de felii de panettone inmuiat in cafea ,un alt strat de crema ,un altul de piscoturi,si terminam cu stratul de crema;
Punem tortul in frigider pt 1-2 ore;
Inainte de servirea acestuia il decoram cu fulgii de ciocolata cu lapte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Charlotte cu pavesini si panettone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu aspic de struguri

Tort cu aspic de struguri

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tiramisu cu pireu de castane

Tiramisu cu pireu de castane

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi

2 voturi    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Si arata tare bine.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Un desert fin, delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 panettone
  • 1 confectie di piscoturi pavesini
  • 200ml cafea
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • Pt crema de ciocolata:
  • -4 galbenusuri
  • 250g mascarpone
  • 150g zahar
  • 400ml frisca lichida
  • 1 ciocolata amara
  • 1 ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mira (Chef de cuisine)

Si arata tare bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de morcovi cu nuca