autor:

vera

» » Torturi

Charlotte cu pavesini si panettone

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, , 1 panettone, 1 confectie di piscoturi pavesini, 200ml cafea, 2 linguri lichior de ciocolata, Pt crema de ciocolata:, -4 galbenusuri, 250g mascarpone, 150g zahar, 400ml frisca lichida, 1 ciocolata amara, 1 ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

pregatim crema ca la tiramisù:
Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema densa,incorporam mascarpone putin cate putin,si ciocolata topita dar rece;
Mixam frisca dar nu foarte tare,o incorporam in compozitia de oua batute,omogenizam si trecem la asamblarea tortului.
Luam o tava mai inalta captusita cu folie de plastic,asezam pe fundul acesteia un strat de piscoturi inmuiati in cafea in care am adaugat lichiorul,captusim peretii tavii cu piscoturi si turnam un strat de crema;
deasupra asezam un strat de felii de panettone inmuiat in cafea ,un alt strat de crema ,un altul de piscoturi,si terminam cu stratul de crema;
Punem tortul in frigider pt 1-2 ore;
Inainte de servirea acestuia il decoram cu fulgii de ciocolata cu lapte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Charlotte cu pavesini si panettone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Iepuras

Tort Iepuras

Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul,

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Si arata tare bine.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Un desert fin, delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 panettone
  • 1 confectie di piscoturi pavesini
  • 200ml cafea
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • Pt crema de ciocolata:
  • -4 galbenusuri
  • 250g mascarpone
  • 150g zahar
  • 400ml frisca lichida
  • 1 ciocolata amara
  • 1 ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mira (Chef de cuisine)

Si arata tare bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe