autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
10 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 14 linguri ulei, 14 linguri apa minerala, un plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, zeama de lamaie sau otet, sare, un plic praf de copt.

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime. Se pune peste ele un praf de sare si se bat cca 15 minute, pana cand se fac spuma. Treptat, cu o lingura se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Separat, se amesteca galbenusurile cu praful de copt stins in zeama de lamaie sau in otet.Se adauga treptat apa minerala si uleiul. Compozitia obtinuta se toarna incet peste albusurile batute spuma, dupa care se pune faina, amestecand usor, de jos in sus. O parte din compozitie se amesteca cu cacao. In tavile unse cu ulei si tapetate cu faina se toarna alternativ amestecul cu cacao si cel fara cacao. Timp de coacere:cca 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec de ciocolata  cu mar espresso

Chec de ciocolata cu mar espresso

Se curata merele de coaja/se taie felii si se aseaza in tava unsa cu putin unt/se presara cu 2

4 voturi    16 comentarii
35 min
Prajituri
Chec de carne

Chec de carne

Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit. Am adaugat carnea, pe care am amestecat-o, in prealabil

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Grigore_niculae si grigore paula

    Grigore_niculae si grigore paula (Chef de cuisine) , 26 martie 2017

    Pofta buna!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Foarte, foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    o bunatate

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Tare bine arata checul asta....! Eu am incercat sa-l fac si la masina de paine si a iesit delicios ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      super buni!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Tare bun...hm ! Imi place cum arata...eu pun rahat si stafide in el....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Foarte bun.Si eu fac dupa aceiasi reteta doar ca pun si visine de la sirop,inainte sa dau la cuptor.Iese o nebunie de chec.Sau cu miez de nuca.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Bun,imi place.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri apa minerala
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie sau otet
  • sare
  • un plic praf de copt.

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

27 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Drob

Drob

Se fierb organele in apa cu sare, apoi se trec prin masina de tocat carne. Usturoiul, ceapa si mararul

2 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu rabarbura