autor:

lavinia

» » Aluaturi si Foietaje

Chec

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2015

Ingrediente
6 oua,, 1 si ½ zahar (cana),, 1 si ½ faina (cana),, 1 plic zahar vanilat,, 1 pahar ulei (lung),, stafide, nuci, ciocolata (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar.



Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, restul de zahar si zaharul vanilat.



Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se adauga faina in ploaie.



Se ung 2 tavi cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia.



Optional deasupra se presara stafide sau nuci.



Cuptorul trebuie sa fie preincalzit si se coace la 180 grade 40-45 minute.



In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.



Se lasa sa se racoreasca 20 min, apoi se scot si se pudreaza cu zahar



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Chec tunel cu fructe

Chec tunel cu fructe

Se lasa ouale la temperatura camerei,30 de minute.Intr-un castron se combina faina,o cana de zahar,praful

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 1 si ½ zahar (cana),
  • 1 si ½ faina (cana),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 pahar ulei (lung),
  • stafide
  • nuci
  • ciocolata (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

10 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pasteis de urdã (traditional portughez)