autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Chec alb negru

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
ptr 2 checuri lungi, , ptr compozitia alba, , 140 gr de unt, 1pahar+1lingura de zahar, 3 oua mari sau 4 potrivite, 2pahare de faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita de bicarbonat, putina sare, 275 gr smintina, , ptr compozitia neagra, , 1/4 pahar suc de portocale, 1lingurita nes cafe, 1/4 pahar de cacao, 1/3+1lingura de zahar, 1lingura de faina, 1 lingura coaja de portocala rasa marunt, 1paharel de licher de portocala sau de cafea.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intii se ung 2 tavi lunguiete cu putin unt si se tapeteaza cu faina.

compozitia alba.-Se bate bine untul cu zaharul pina nu se mai simte deloc zaharul si adaugam treptat cite un ou,se freaca bine si se adauga restul componentelor si se lasa putin deoparte.

compozitia neagra- Intr-un bol se pune cacao si nescafe si se incalzeste putin sucul de portocale si se adauga la cacao se freaca bine se adauga zaharul si faina si se amesteca in continuare se adauga coaja rasa si licherul si se mai amesteca putin.
Se toarna compozitia alba in tave si din compozitia neagra deasupra si se poate face un joc .Se da la copt la 175 de grade aproape 30 de minute pina cind scobitoarea iese uscata.Iese gustos chiar daca nu e prea inalt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb negru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuti cu crema

Salam de biscuti cu crema

Aluatul:biscuitii se macina,apoi se amesteca cu margarina,zaharul praf,nuca de cocos,cele 4 linguri

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Desert cu spuma de cirese

Desert cu spuma de cirese

Spalam ciresele si le lasam sa se scurga de apa. Scoatem samburii cam la 120 de grame, le punem

6 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodi , 14 martie 2017

    O sa- l incerc si eu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    delicios...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Cred ca este foarte bun.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Imi place reteta!Am salvat-o!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ptr 2 checuri lungi
  • ptr compozitia alba
  • 140 gr de unt
  • 1pahar+1lingura de zahar
  • 3 oua mari sau 4 potrivite
  • 2pahare de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina sare
  • 275 gr smintina
  • ptr compozitia neagra
  • 1/4 pahar suc de portocale
  • 1lingurita nes cafe
  • 1/4 pahar de cacao
  • 1/3+1lingura de zahar
  • 1lingura de faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa marunt
  • 1paharel de licher de portocala sau de cafea.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Rodi

O sa- l incerc si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane Rafaello