autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Chec alb negru

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
ptr 2 checuri lungi, , ptr compozitia alba, , 140 gr de unt, 1pahar+1lingura de zahar, 3 oua mari sau 4 potrivite, 2pahare de faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita de bicarbonat, putina sare, 275 gr smintina, , ptr compozitia neagra, , 1/4 pahar suc de portocale, 1lingurita nes cafe, 1/4 pahar de cacao, 1/3+1lingura de zahar, 1lingura de faina, 1 lingura coaja de portocala rasa marunt, 1paharel de licher de portocala sau de cafea.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intii se ung 2 tavi lunguiete cu putin unt si se tapeteaza cu faina.

compozitia alba.-Se bate bine untul cu zaharul pina nu se mai simte deloc zaharul si adaugam treptat cite un ou,se freaca bine si se adauga restul componentelor si se lasa putin deoparte.

compozitia neagra- Intr-un bol se pune cacao si nescafe si se incalzeste putin sucul de portocale si se adauga la cacao se freaca bine se adauga zaharul si faina si se amesteca in continuare se adauga coaja rasa si licherul si se mai amesteca putin.
Se toarna compozitia alba in tave si din compozitia neagra deasupra si se poate face un joc .Se da la copt la 175 de grade aproape 30 de minute pina cind scobitoarea iese uscata.Iese gustos chiar daca nu e prea inalt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb negru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inimioare dulci

Inimioare dulci

Se pune intr-un vas pe foc smantana cu zahar, se incalzeste pana se topeste zaharul, dar fara sa

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. -Se pregătește

356 voturi    31 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodi , 14 martie 2017

    O sa- l incerc si eu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    delicios...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Cred ca este foarte bun.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Imi place reteta!Am salvat-o!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • ptr 2 checuri lungi
  • ptr compozitia alba
  • 140 gr de unt
  • 1pahar+1lingura de zahar
  • 3 oua mari sau 4 potrivite
  • 2pahare de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina sare
  • 275 gr smintina
  • ptr compozitia neagra
  • 1/4 pahar suc de portocale
  • 1lingurita nes cafe
  • 1/4 pahar de cacao
  • 1/3+1lingura de zahar
  • 1lingura de faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa marunt
  • 1paharel de licher de portocala sau de cafea.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Rodi

O sa- l incerc si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fructe in sos de caramel cu inghetata