autor:

Andreea Morar

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec (aproape ca la mama acasa)

Autor: Andreea Morar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Morar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2011

Ingrediente
- 6 oua,, - 200ml ulei (doua cesti),, - 250g zahar (o cana),, - 300g faina (9 linguri cu varf),, - cacao (1-2 lingurite),, - 1 pliculet zahar vanilat,, - 1 varf de cutit de sare., , Optional:, - 1/2 pliculet praf de copt,, - esenta de rom/migdale,, - alune de padure/nuci.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

1. Se porneste cuptorul si se pregatesc tavile (se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina).
2. Se separa galbenusurile de albusuri.
3. Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare, apoi se adauga uleiul, putin cate putin, ca la maioneza.
* Daca se taie, se pune zaharul si se freaca.
** In cazul in care va este teama sa nu se taie, se amesteca pur si simplu galbenusurile cu sarea, zaharul si apoi cu uleiul.
4. Albusurile se bat spuma cu zaharul (in cazul in care nu s-a taiat "maioneza"). Se adauga la spuma si pliculetul de zahar vanilat.
5. Se adauga spuma din albusuri peste "maioneza" din galbenusuri si se omogenizeaza.
6. Se adauga si faina si se amesteca.
*** Optional: Se pune intr-o cana 1/2 de pliculet de praf de copt si se stinge cu 3 linguri de apa, dupa care se adauga la compozitie. Mama nu pune, dar mie mi-a fost teama ca nu o sa iasa pufos.
7. O parte din compozitia obtinuta se pune in tavi. Cealalta parte se amesteca cu 1-2 lingurite de cacao (Eu am adaugat si putina esenta de rom). Se toarna in tavi, deasupra primei parti de compozitie.
**** Pe deasupra am presarat cateva alune de padure crude, maruntite.
8. Se pun tavile in cuptor la foc mediu.
9. Dupa 10-15 minute, in functie de cum arata checul, reglam intensitatea focului si mai lasam 15 minute.

Acum depinde de la cuptor la cuptor. La mine, dupa cele 30minute, checul cel mare era inca molicel, asa ca am lasat tavile inca putin. Poate cu 2-3 minute mai mult decat trebuia. Dar chiar si asa mai "rumenit", avand in vedere ca e pentru prima data cand fac chec, a iesit foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec (aproape ca la mama acasa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec ca la mama acasa

Chec ca la mama acasa

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Morar

    Andreea Morar (Chef de cuisine) , 08 martie 2014

    Pai aragazul meu e mai vechi, din acela cu bulinute de diferite marimi in jurul butoanelor. Nu stiu exact cate grade reprezinta fiecare bulina. Foc mediu, adica nici prea tare, dar nici la minim. Undeva la jumatate. Acum stiti cum e cu cuptoarele astea mai vechi... difera puterea focului de la unul la altul.

  • Fara foto

    Mirela Munteanu , 08 martie 2014

    ce inseamna foc mediu? spune exact gradele

  • Fara foto

    Momoloaca Tuta Mitrita , 09 februarie 2014

    acuma il fac sa vad cum imi esa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • - 6 oua,
  • - 200ml ulei (doua cesti),
  • - 250g zahar (o cana),
  • - 300g faina (9 linguri cu varf),
  • - cacao (1-2 lingurite),
  • - 1 pliculet zahar vanilat,
  • - 1 varf de cutit de sare.
  • Optional:
  • - 1/2 pliculet praf de copt,
  • - esenta de rom/migdale,
  • - alune de padure/nuci.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Morar
Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

Supa de zarzavat cu conopida (reteta de la bunica)

- Se curata ceapa, morcovii si telina. - Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se dau pe

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Pilaf cu pulpe de pui

Pilaf cu pulpe de pui

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat

40 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Andreea Morar (Chef de cuisine)

Pai aragazul meu e mai vechi, din acela cu bulinute de diferite marimi in jurul butoanelor. Nu stiu exact cate grade reprezinta fiecare bulina. Foc mediu, adica nici prea tare, dar nici la minim. Undeva la jumatate. Acum stiti cum e cu cuptoarele astea mai vechi... difera puterea focului de la unul la altul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si merisoare Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Lamai