Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

Azi în bucătărie miroase a ceva bun. Am pregătit un chec cu lapte condensat și afine, moale, cremos și plin de culoare. Perfect lângă o cafea. Pentru toata partea de mixare ne-a fost de ajutor Blenderul de masa Bosch VitaPower Serie 4. Pentru acest Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, lapte condensat, iaurt, ulei, făină, lămâie, afine.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 1 cutie lapte condensat îndulcit
  • 140 g iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • 300 g afine
  • 1 praf de copt
  • 275 g făină de grâu
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie
  • Glazură:
  • 100 g zahăr pudră
  • 30 ml suc de lămâie

Mod de preparare

Cum se prepara acest Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește:

Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt.

În recipientul blenderului de masa VitaPower Serie 4, sparge ouăle, adaugă esența de vanilie, un praf de sare, iaurtul grecesc, uleiul, laptele condensat, coaja de lămâie. Adaugă făina amestecată cu praful de copt.

Pasează bine toate ingredientele, motorul puternic al blenderului le transformă imediat într-o crema fină și aerată, iar datorită lamelor ProEdge, compoziția devine uniformă fără cocoloașe.

Toarnă compoziția rezultată în tava de copt. Așază afinele și amestecă ușor ca să se distribuie uniform în aluat.

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin checul la temperat.

Amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie și glazurează checul. Îl poți tăia abia după ce s-a răcit de tot.

Savurează o porție generoasă și bucură-te de gustul și aroma acestui desert făcut ușor și simplu.

Cu blenderul Bosch VitaPower Serie 4, pregătirea compoziției devine super rapidă, uniformă și fără bătăi de cap.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise