Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare.
Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri punem treptat, cate o lingura de ulei si amestecam cu o lingura. Procedam astfel pana terminam de incorporat in galbenusuri toate cele 4 linguri de ulei. Adaugam treptat amestecul de oua peste bezeaua tare. Amestecam incet cu o spatula de jos in sus. Adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu miscari largi. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata faina. Turnam jumatate din compozitia obtinuta intr-un bol. Omogenizam cele 2 linguri de cacao cu apa. Trebuie sa obtinem o pasta diluata ca sa o putem incorpora bine. Adaugam acest amestec peste una din jumatati. Amestecam bine pana se incorporeaza perfect. Adaugam apoi 2-3 linguri de nuca macinata. Amestecam. In cealalta jumatate, adaugam 1 lingura de nuca macinata si amestecam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Adaugam o lingura din compozitia alba, iar apoi adaugam o lingura din compozitia cu cacao. Procedam astfel, pana terminam de asezat in tava ambele compozitii. Deasupra presaram nuca macinata si nuca intreaga. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 180 grade C, timp de 35-45 de minute.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii