Chec cu cacao si nuci

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare.

Timp pregatire
3600 minute
Complexitate
medie
Chec cu cacao si nuci

Ingrediente

  • 190 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 80 g nuci macinate
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri punem treptat, cate o lingura de ulei si amestecam cu o lingura. Procedam astfel pana terminam de incorporat in galbenusuri toate cele 4 linguri de ulei. Adaugam treptat amestecul de oua peste bezeaua tare. Amestecam incet cu o spatula de jos in sus. Adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu miscari largi. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata faina. Turnam jumatate din compozitia obtinuta intr-un bol. Omogenizam cele 2 linguri de cacao cu apa. Trebuie sa obtinem o pasta diluata ca sa o putem incorpora bine. Adaugam acest amestec peste una din jumatati. Amestecam bine pana se incorporeaza perfect. Adaugam apoi 2-3 linguri de nuca macinata. Amestecam. In cealalta jumatate, adaugam 1 lingura de nuca macinata si amestecam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Adaugam o lingura din compozitia alba, iar apoi adaugam o lingura din compozitia cu cacao. Procedam astfel, pana terminam de asezat in tava ambele compozitii. Deasupra presaram nuca macinata si nuca intreaga. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 180 grade C, timp de 35-45 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise