Pentru inceput vom separa ouale, intr-un castron mic galbenusurile si intr-un bol mai mare albusurile pe care le batem spuma cu zaharul. Dupa ce am batut albusurile adaugam galbenusurile si le incorporam bine.
Apoi adaugam faina treptat, praful de copt si esenta de vanilie. La final incorporam uleiul putin cate putin si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pe care o dam la cuptor pentru 30-40 minute.
Intre timp pregatim ciocolata, pe care o punem intr-o oala mai mica la bain marie dupa ce s-a topit incorporam putin ulei cat sa o subtieze putin.
Dupa ce am scos checul si s-a racit putin turnam peste el ciocolata fierbinte.
La final il bagam la frigider pentru ca ciocolata sa se intareasca.
Pofta Buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii