autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu cocos

Autor: dinu monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dinu monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
500 g faina,40 g drojdie,100 g zahar,1/8 lapte caldut,1 ou,100 g cocos razuit,150 g unt, g migdale sau nuci tocate,50 g alune tocate,150 g prune uscate taiate fin,50 g caise uscate,taiate fin,100g martipan,50 g fulgi de cocos,100 ml smantana[frisca],100 g unt lichid,150 g fulgi de cocos prajiti.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina in castron si se preseaza putin spre interior.Drojdia se amesteca cu 1 lc zahar si 2 l.s.lapte caldut,se toaarna in adancitura,se amesteca cu putina faina si se lasa sa dospeasca la loc cald 10 minute.Pe urma impreuna cu restul de lapte,cu zaharul se framanta intr-un aluat omogen,si se lasa la cald 3/4 ora.Se incinge cuptorul.Din migdale,alune,prune uscate,caise martipan,fulgi de cocos si smantana se framanta umplutura.Se intinde aluatul cu sucitor si se pune pe mijloc si se acopera prin presarea laturilor.Se tapeteaza tava cu hartie de copt,se pune checul,se da la cuptor 40 minute,se scoate se unge cu un lichid,se presara cu fulgi prajiti de cocos.Este un chec delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu lapte de cocos

Chec cu lapte de cocos

Se preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Unge o formă de chec cu unt şi presară puţină făină

2 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Chec cu portocala si fulgi de cocos

Chec cu portocala si fulgi de cocos

Intai facem siropul: punem sucul de portocala cu zaharul la fiert pana ce se formeaza un sirop si

10 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina,40 g drojdie,100 g zahar,1/8 lapte caldut,1 ou,100 g cocos razuit,150 g unt, g migdale sau nuci tocate,50 g alune tocate,150 g prune uscate taiate fin,50 g caise uscate,taiate fin,100g martipan,50 g fulgi de cocos,100 ml smantana[frisca],100 g unt lichid,150 g fulgi de cocos prajiti.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
budinca de paste cu branza si merisor