autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu cocos

Autor: dinu monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dinu monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
500 g faina,40 g drojdie,100 g zahar,1/8 lapte caldut,1 ou,100 g cocos razuit,150 g unt, g migdale sau nuci tocate,50 g alune tocate,150 g prune uscate taiate fin,50 g caise uscate,taiate fin,100g martipan,50 g fulgi de cocos,100 ml smantana[frisca],100 g unt lichid,150 g fulgi de cocos prajiti.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune faina in castron si se preseaza putin spre interior.Drojdia se amesteca cu 1 lc zahar si 2 l.s.lapte caldut,se toaarna in adancitura,se amesteca cu putina faina si se lasa sa dospeasca la loc cald 10 minute.Pe urma impreuna cu restul de lapte,cu zaharul se framanta intr-un aluat omogen,si se lasa la cald 3/4 ora.Se incinge cuptorul.Din migdale,alune,prune uscate,caise martipan,fulgi de cocos si smantana se framanta umplutura.Se intinde aluatul cu sucitor si se pune pe mijloc si se acopera prin presarea laturilor.Se tapeteaza tava cu hartie de copt,se pune checul,se da la cuptor 40 minute,se scoate se unge cu un lichid,se presara cu fulgi prajiti de cocos.Este un chec delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu migdale, cocos si roscove

Chec cu migdale, cocos si roscove

Se bat albusurile spuma tare, cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, se amesteca usor cu o spatula,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec cu portocala si fulgi de cocos

Chec cu portocala si fulgi de cocos

Intai facem siropul: punem sucul de portocala cu zaharul la fiert pana ce se formeaza un sirop si

10 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina,40 g drojdie,100 g zahar,1/8 lapte caldut,1 ou,100 g cocos razuit,150 g unt, g migdale sau nuci tocate,50 g alune tocate,150 g prune uscate taiate fin,50 g caise uscate,taiate fin,100g martipan,50 g fulgi de cocos,100 ml smantana[frisca],100 g unt lichid,150 g fulgi de cocos prajiti.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pithiviers - Placinta cu crema de migdale