Chec cu fructe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri lapte (sau iaurt)
  • 10 linguri zahar
  • 250g faina
  • un varf de sare
  • praf de copt
  • fructe (cirese
  • visine
  • caise etc.)

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pana nu mai sunt cocoloase, se adauga praful de copt si se mai amesteca putin pana se incorporeaza, dupa care se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pun deasupra fructele.

Daca se pun cirese sau visine la care s-au socs samburii, acestea se dau in prealabil prin putina faina, ca sa nu lasa prea multa zeama. Daca se opteaza pt casie, acestea se taie in jumatate si se aseaza in aluat cu pielita in jos.

In prealabil se incinge cuptorul la foc mare. Dupa ce se baga tava in cuptor se lasa circa 10 min la foc mare dupa care se tine la foc mic si se verifica dupa aproximativ 15-20min cu o scobitoare daca s-a facut. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca e gata si se stinge focul.

Se poate presara zahar pudra pe deasupra (cat inca e fierbinte)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise