Ingrediente
-Faina (o cana), -Zahar (aprox. 5 linguri, daca va place mai dulce puteti pune mai mult un pic), -Oua (5 buc.), -Un pliculet praf de copt, -4 linguri ulei vegetal dublu rafinat, -1-2 pliculete zahar vanilat, -Cacao (2 lingurite), -Gutui (2 buc.), -Miez de nuca (100 g), -Zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 5 min
3 voturi
Mod de preparare
Portionati masa obtinuta in doua cratite separate si intr-una din jumatati adugati cele 2 lingurite de cacao si amestecati bine (veti obtine o jumatate de aluat cu gust si culoarea ciocolatei).
Gutuile taiate felii se vor pune la fiert intr-un sirop facut din 200 ml apa si 3-4 linguri zahar. Se vor fierbe pana cind se vor inmuia de-a binelea. Dupa care se vor lasa sa se raceasca, iar intre timp introduceti aluatul la cuptor in felul urmator: in tava se va pune o hartie pentru copt si se va pune mai intai alutul alb, iar in mijlocul acestuia se va turna atent si cel cafeniu, astfel incat sa obtineti marginile albe/galbene, iar mijlocul cafeniu. Se va introduce la cuptor la foc mic timp de 20 minute, iar dupa 20 minute de copt se va scoate si se vor ajeza gutuile feliate/insiropate, respectiv se va turna deasupra si siropul rezultat la fierbere. Se va mai da la cuptor pentru inca 20 minute.
Dupa ce este gata, se va lasa la racit si se va pudra cu zahar pudra vanilat.
Se mai poate deasemeni de servit cu lapte condensat, frisca; merge de minune la ceai sau cafea.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2010
Ce bunatate...am salvat reteta si am s-o incerc. Arata grozav! Ps:Bine ai venit ! pe gustos.ro. Te asteptam cu multe retete bune si gustoase, asa cum ai inceput.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010
Imi place cum arata.