autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

chec cu iaurt

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
3 oua, 250 g iaurt, 250 g zahar pudra, 100 g fructe zaharisite, 3 linguri unt, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, coaja rasa de lamaie, cca 250 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga iaurtul, untul taiat bucati, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul de sodiu si faina, amestecand incet cu atentie.Dupa ce aluatul s-a omogenizat, se adauga fructele zaharisite, taiate marunt si la urma albusurile batute spuma.Aluatul obtinut se toarna in forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor, la un foc potrivit cca 40 minute.
Dupa ce s-a copt, se unge cu putina marmelada de piersici sau portocale si se introduce din nou la cuptor pana ce marmelada prinde o crusta.Se lasa sa se raceasaca putin in forma , apoi se scoate pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec cu iaurt

Chec cu iaurt

E o reteta extrem de simpla si rapida. Se pun intr-un vas adanc: ouale, zaharul, iaurtul,untul si

15 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g iaurt
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g fructe zaharisite
  • 3 linguri unt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de lamaie
  • cca 250 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)