autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

chec cu iaurt

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
3 oua, 250 g iaurt, 250 g zahar pudra, 100 g fructe zaharisite, 3 linguri unt, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, coaja rasa de lamaie, cca 250 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga iaurtul, untul taiat bucati, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul de sodiu si faina, amestecand incet cu atentie.Dupa ce aluatul s-a omogenizat, se adauga fructele zaharisite, taiate marunt si la urma albusurile batute spuma.Aluatul obtinut se toarna in forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor, la un foc potrivit cca 40 minute.
Dupa ce s-a copt, se unge cu putina marmelada de piersici sau portocale si se introduce din nou la cuptor pana ce marmelada prinde o crusta.Se lasa sa se raceasaca putin in forma , apoi se scoate pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Chec de iaurt cu sos de ciocolatã

Chec de iaurt cu sos de ciocolatã

Checurile sunt favoritele familiei, pregãtesc de obicei toamna câte douã pe sãptãmânã numai

10 voturi    11 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g iaurt
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g fructe zaharisite
  • 3 linguri unt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de lamaie
  • cca 250 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mac