autor:

» » Aluaturi si Foietaje

chec cu iaurt

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
3 oua, 250 g iaurt, 250 g zahar pudra, 100 g fructe zaharisite, 3 linguri unt, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, coaja rasa de lamaie, cca 250 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga iaurtul, untul taiat bucati, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul de sodiu si faina, amestecand incet cu atentie.Dupa ce aluatul s-a omogenizat, se adauga fructele zaharisite, taiate marunt si la urma albusurile batute spuma.Aluatul obtinut se toarna in forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor, la un foc potrivit cca 40 minute.
Dupa ce s-a copt, se unge cu putina marmelada de piersici sau portocale si se introduce din nou la cuptor pana ce marmelada prinde o crusta.Se lasa sa se raceasaca putin in forma , apoi se scoate pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Special pt. Cãtãlina :) 1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile

7 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g iaurt
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g fructe zaharisite
  • 3 linguri unt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de lamaie
  • cca 250 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Taietei de casa