Chec cu lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec cu lamaie

Ingrediente

  • - 200 gr faina
  • - 200 gr zahar
  • - 300 gr frisca lichida
  • - cca 70 g unt topit
  • - 3 oua intregi si un galbenus
  • - esenta de lamaie
  • - 1 praf copt
  • Pentru glazura:
  • - 250 g zahar pudra
  • - un albus
  • - zeama de la jumatate de lamaie
  • - 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se separa albusurile (3 la numar, unul il lasam deoparte pentru glazura) de galbenusuri si se bat spuma tare cu citeva linguri de zahar.

2. Intr-un alt vas galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul ramas.

3. Se adauga frisca lichida si se mixeaza bine pana compozitia devine ceva mai solida.

3. Apoi se adauga pe rand untul, esenta de lamaie, faina (proaspat cernuta) amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit, cu miscari verticale si delicate se incorporeaza si albusurile batute spuma.

4. Se toarna aluatul obtinut in tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit.

5. Se coace la temperatura de 170-180 grade, timp de cca 45-50 minute, pana trece checul de testul cu scobitoarea, adica sa o scoatem uscata din chec.

6. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar si se lasa macar 30 minute sa se racoreasca.

7. Se poate pudra cu zahar pudra ori se poate de uns cu o glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie (de ex 3 linguri de zahar pudra si tot atata zeama de lamaie, pusa putin cate putin, astfel incat sa obtinem o pasta usor de intins pe chec). Sau mai simplu si mai usor se poate de preparat glazura din comert de la Dr. Oetqer conform instructiunilor de pe plic (se prepara cu citeva lingurite de apa).

Varianta de glazura care am ales-o eu de data asta a fost cea facuta in felul urmator:

albusul de ou se bate spuma cu 250 g zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat si la sfarsit am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie si am mixat bine.

Pentru a se imbiba mai bine eu i-am taiat citiva milimetri din partea de sus a checului. Glazura se toarna peste chec atunci cind el s-a mai recorit deja si se lasa ca aceasta sa se intareasca putin apoi se poate servi. Am decorat cu o jumatate de lingura rasa de lamaie.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise