autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Chec cu lamaie

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2011

Ingrediente
- 200 gr faina, - 200 gr zahar, - 300 gr frisca lichida, - cca 70 g unt topit, - 3 oua intregi si un galbenus, - esenta de lamaie, - 1 praf copt, , Pentru glazura:, - 250 g zahar pudra, - un albus, - zeama de la jumatate de lamaie, - 1 pliculet zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Se separa albusurile (3 la numar, unul il lasam deoparte pentru glazura) de galbenusuri si se bat spuma tare cu citeva linguri de zahar.
2. Intr-un alt vas galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul ramas.
3. Se adauga frisca lichida si se mixeaza bine pana compozitia devine ceva mai solida.
3. Apoi se adauga pe rand untul, esenta de lamaie, faina (proaspat cernuta) amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit, cu miscari verticale si delicate se incorporeaza si albusurile batute spuma.
4. Se toarna aluatul obtinut in tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit.
5. Se coace la temperatura de 170-180 grade, timp de cca 45-50 minute, pana trece checul de testul cu scobitoarea, adica sa o scoatem uscata din chec.
6. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar si se lasa macar 30 minute sa se racoreasca.
7. Se poate pudra cu zahar pudra ori se poate de uns cu o glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie (de ex 3 linguri de zahar pudra si tot atata zeama de lamaie, pusa putin cate putin, astfel incat sa obtinem o pasta usor de intins pe chec). Sau mai simplu si mai usor se poate de preparat glazura din comert de la Dr. Oetqer conform instructiunilor de pe plic (se prepara cu citeva lingurite de apa).
Varianta de glazura care am ales-o eu de data asta a fost cea facuta in felul urmator:
albusul de ou se bate spuma cu 250 g zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat si la sfarsit am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie si am mixat bine.
Pentru a se imbiba mai bine eu i-am taiat citiva milimetri din partea de sus a checului. Glazura se toarna peste chec atunci cind el s-a mai recorit deja si se lasa ca aceasta sa se intareasca putin apoi se poate servi. Am decorat cu o jumatate de lingura rasa de lamaie.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si afine

Chec cu lamaie si afine

Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat

17 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Chec cu lamaie si mac

Chec cu lamaie si mac

Cred ca este cel mai delicat chec pe care l-am pregatit ori mancat pana acum, cu o aroma foarte subtila

15 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Absolut delicios!!!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    Hmmm...ce bine arata..yami yami!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    o bunatate ,mmm ii simt aroma :) am dat *****....felicitari

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 200 gr faina
  • - 200 gr zahar
  • - 300 gr frisca lichida
  • - cca 70 g unt topit
  • - 3 oua intregi si un galbenus
  • - esenta de lamaie
  • - 1 praf copt
  • Pentru glazura:
  • - 250 g zahar pudra
  • - un albus
  • - zeama de la jumatate de lamaie
  • - 1 pliculet zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Absolut delicios!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Foietaj cu rubarbar