autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Chec cu mere si glazura de gem

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
75 gr unt, 200 gr făină, 0 lingurita praf de copt, 2 ouă, 2 mere taiate cubulete+ o jumatate taiat felii(pt decor), 100 gr zahar, o linguriță scortisoara, un zahar vanilat, 2 linguri cu gem de caise caldut

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Trebuie sa va spun ca iubesc retetele lui Mary Berry si de curind am vazut in una emisiunile ei o reteta de loaf cake cu mere si scortisoara. E imposibil sa dai gres incercind ca reproduci retetele ei, asa că iata si versiunea mea de loaf cake cu mere si scortișoara cu topping de gem de caise. :)



E un chec delicios, o combinatie perfecta de dulce acrisor, soft si pufos si se prepara extrem de repede, dar hai sa vedem cum se face, zic. :)



Mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C sa aiba timp sa se incălzeasca. Intr-un bol frecam untul cu faina pina are consistenta unui aluat sfaramicios, adaugam praful de copt, zaharul si scortisoara. Separat batem ouale si adaugam merele taiate cubulete. Mixul de oua cu mere il punem peste compozitia de faina si cu ajutorul unei spatule si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.



Asezam intr-o tava tapetată cu hartie si pe deasupra punem felii de mere si apoi presuram zahar (eu am folosit zahar brun), dam la cuptor pentru 40-45 minute pina checul devine galben - auriu si este ferm la atingere.



Lasăm la racit 10 minute si apoi cu ajutorul unei lingurițe imbracam checul cu gem de caise. Si rezultatul final...tadaaaa...o minune de chec foarte delicios si merge perfect linga un ceai alaturi de cei dragi.



Spor la prajiturit, dragii mei si ginduri bune trimit catre voi! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si glazura de gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Moelleux au chocolat (prajitura cu ciocolata)

Se topeste ciocolata. Ajutati untul taiat in bucati putin cate putin pana obtineti o crema consistenta.

4 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Dulciuri de post

Dulciuri de post

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul. Adaugam

3 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Shana Cazachevici , 19 martie 2014

    Foarte gustoasa, copilul meu a fost incantat!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 75 gr unt
  • 200 gr făină
  • 0 lingurita praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 mere taiate cubulete+ o jumatate taiat felii(pt decor)
  • 100 gr zahar
  • o linguriță scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri cu gem de caise caldut

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu lavanda