autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Chec cu mere si glazura de gem

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
75 gr unt, 200 gr făină, 0 lingurita praf de copt, 2 ouă, 2 mere taiate cubulete+ o jumatate taiat felii(pt decor), 100 gr zahar, o linguriță scortisoara, un zahar vanilat, 2 linguri cu gem de caise caldut

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Trebuie sa va spun ca iubesc retetele lui Mary Berry si de curind am vazut in una emisiunile ei o reteta de loaf cake cu mere si scortisoara. E imposibil sa dai gres incercind ca reproduci retetele ei, asa că iata si versiunea mea de loaf cake cu mere si scortișoara cu topping de gem de caise. :)



E un chec delicios, o combinatie perfecta de dulce acrisor, soft si pufos si se prepara extrem de repede, dar hai sa vedem cum se face, zic. :)



Mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C sa aiba timp sa se incălzeasca. Intr-un bol frecam untul cu faina pina are consistenta unui aluat sfaramicios, adaugam praful de copt, zaharul si scortisoara. Separat batem ouale si adaugam merele taiate cubulete. Mixul de oua cu mere il punem peste compozitia de faina si cu ajutorul unei spatule si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.



Asezam intr-o tava tapetată cu hartie si pe deasupra punem felii de mere si apoi presuram zahar (eu am folosit zahar brun), dam la cuptor pentru 40-45 minute pina checul devine galben - auriu si este ferm la atingere.



Lasăm la racit 10 minute si apoi cu ajutorul unei lingurițe imbracam checul cu gem de caise. Si rezultatul final...tadaaaa...o minune de chec foarte delicios si merge perfect linga un ceai alaturi de cei dragi.



Spor la prajiturit, dragii mei si ginduri bune trimit catre voi! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si glazura de gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu frisca si capsune

Tarta cu frisca si capsune

La noi acum este sezonul capsunelor si am profitat de ocazie sa fac o tarta cu capsune. Aluatul

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam

17 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Shana Cazachevici , 19 martie 2014

    Foarte gustoasa, copilul meu a fost incantat!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 75 gr unt
  • 200 gr făină
  • 0 lingurita praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 mere taiate cubulete+ o jumatate taiat felii(pt decor)
  • 100 gr zahar
  • o linguriță scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri cu gem de caise caldut

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Gogoșele pufoase