autor:

Fara foto

» » Prajituri

Chec cu morcovi

Autor: angy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
-3 morcovi potriviti, -3 oua, -2 cani cu zahar (cana de 200ml), -3 cani cu faina (cana de 200ml), -1 pahar cu ulei (150ml), -o lingura praf de copt, -un praf de sare, glazura de ciocolata:, -2 lg de margarina sau unt, -4 lg cu lapte, -4 lg cu ciocolata pudra sau cacao, -4 lg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, galbenusurile de albusuri, morcovii de taie in rondele. In blender se pun morcovii, galbenusurile, zaharul si uleiul. Se lasa 5-6 minute pana se face o pasta. Albusurile se bat spuma. Se scoate pasta obtinuta din blender si se pune intr-un vas incapator, se adauga faina si praful de copt, se amesteca bine dupa care se adauga spuma de albusuri si se amesteca pana se omogenizeaza. Se unge o forma rotunda (cu gaura in mijloc) sau forma de chec si se adauga compozitia obtinuta. Se baga in cuptor la o temperatura de 180 grade pentru 30-40 minute. Glazura: se pune intr-o cratita margarina pana se topeste, se adauga restul de ingrediente, se amesteca pana se dezlipeste de pe cratita. Daca doriti mai lichida puteti adauga putin lapte. Se toarna fierbinte peste chec.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Prajitura cu fructe de padure, ciocolata alba si migdale

Ouale le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam laptele, untul si siropul de migdale, apoi

6 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Mura"

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    este f.bun,il fac si eu dupa alta reteta,dar al tau arata bine si trebuie incercat.Salvat

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    este o bunatate!nu se simte gustul de morcov are decat culoarea galbena si are un gust unic.Il recomand cu placere tuturor gospodinelor!

  • Fara foto

    rodi , 01 decembrie 2009

    nu l-am facut inca dar cred ca este f. bun.te pup soro

    • Fara foto

      mariana , 01 decembrie 2009

      o sa incerc sa il fac si eu ,si dupa aia iti spun cum este

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Delicios

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

      Interesant, nu am mai facut chec cu morcovi, dar, voi incerca reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • -3 morcovi potriviti
  • -3 oua
  • -2 cani cu zahar (cana de 200ml)
  • -3 cani cu faina (cana de 200ml)
  • -1 pahar cu ulei (150ml)
  • -o lingura praf de copt
  • -un praf de sare
  • glazura de ciocolata:
  • -2 lg de margarina sau unt
  • -4 lg cu lapte
  • -4 lg cu ciocolata pudra sau cacao
  • -4 lg zahar

Raporteaza reteta

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

este f.bun,il fac si eu dupa alta reteta,dar al tau arata bine si trebuie incercat.Salvat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura festiva caramel