Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga zaharul, si se bate pana se topeste bine zaharul, baterea se poate face cu telul sau cu mixerul.
Galbenusurile se freaca cu o lingurita de zahar pana se fac ca o crema , se adauga romul si zaharul vanilat, si apoi se amesteca cu compozitia de la albusuri. Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor compozitia, sa nu faca cocoloase. Se ung doua tavi potrivite de cozonac, sau anume pentru chec , cu putin ulei sau margarina, se tapeteaza cu faina , se pune compozitia, in cele 2 tavi, se pastreaza cateva linguri de compozitie in care se adauga 2 linguri de cacao, si aceasta compozitie se toarna peste cea alba din tava , incercand sa facem un model. Se pune deasupra miez de nuca si se da la cuptor pentru 30- 40 min functie de cuptor, sa prinda frumos fata, si sa nu fie moale la suprafata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii