Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga zaharul, si se bate pana se topeste bine zaharul, baterea se poate face cu telul sau cu mixerul.
Galbenusurile se freaca cu o lingurita de zahar pana se fac ca o crema , se adauga romul si zaharul vanilat, si apoi se amesteca cu compozitia de la albusuri. Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor compozitia, sa nu faca cocoloase. Se ung doua tavi potrivite de cozonac, sau anume pentru chec , cu putin ulei sau margarina, se tapeteaza cu faina , se pune compozitia, in cele 2 tavi, se pastreaza cateva linguri de compozitie in care se adauga 2 linguri de cacao, si aceasta compozitie se toarna peste cea alba din tava , incercand sa facem un model. Se pune deasupra miez de nuca si se da la cuptor pentru 30- 40 min functie de cuptor, sa prinda frumos fata, si sa nu fie moale la suprafata.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii