autor:

patronik

» » Prajituri

CHEC CU NUCĂ

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
-12 ouă, -12 linguri de zahăr tos, -12 linguri de faină, -o esentă de rom, - 1 plic de zahar vanilat, - 100 g miez de nuca intreg, -cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga zaharul, si se bate pana se topeste bine zaharul, baterea se poate face cu telul sau cu mixerul.
Galbenusurile se freaca cu o lingurita de zahar pana se fac ca o crema , se adauga romul si zaharul vanilat, si apoi se amesteca cu compozitia de la albusuri. Se adauga faina in ploaie si se amesteca usor compozitia, sa nu faca cocoloase. Se ung doua tavi potrivite de cozonac, sau anume pentru chec , cu putin ulei sau margarina, se tapeteaza cu faina , se pune compozitia, in cele 2 tavi, se pastreaza cateva linguri de compozitie in care se adauga 2 linguri de cacao, si aceasta compozitie se toarna peste cea alba din tava , incercand sa facem un model. Se pune deasupra miez de nuca si se da la cuptor pentru 30- 40 min functie de cuptor, sa prinda frumos fata, si sa nu fie moale la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU NUCĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu morcov, nuca si stafide

Chec cu morcov, nuca si stafide

Morcovi dupa ce i-am spalat bine ii curatam de coaja si ii radem pe razatoarea mare. Separam albusul

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose pufoase cu nuca,ciocolata si frisca si chec pufos

Briose pufoase cu nuca,ciocolata si frisca si chec pufos

Mod de preparare: Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi treptat adaugam

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Foarte bun...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Delicios...

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Checul tau este un fel de pandispan, dar arata excelent. Felicitari. Uite si checul meu...

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • -12 ouă
  • -12 linguri de zahăr tos
  • -12 linguri de faină
  • -o esentă de rom
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - 100 g miez de nuca intreg
  • -cacao

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse

flori de piatra (Chef de cuisine)

Foarte bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu rețeta originală