autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

chec cu rahat

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
250g faina, 100 g unt topit, 1 cescuta mica de lapte, 200 g zahar, 200 grahat, 2 oua, 1 praf de copt, coaja rasa de lamaie, 1 pachet zahar vanilat, putin rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se freaca spuma untul amestecat cu zaharul si cu galbenusurile cca 30 minute.Se adauga faina, laptele, coaja rasa de lamaie, romulsi praful de copt.La sfarsit se adauga rahatul, taiat in cubulete mici, date prin faina si albusul batut spuma.
Se unge forma de chec, se pune compozitia si se da la cuptor.Cuptorul trebuie sa fie potrivit de cald.
Dupa cca 15 minute se scoate din cuptor si cu un cutit se cresteaza checul de-a lungul formei.Se introduce din nou in cuptor.Timpul de coacere este de cca 40 minute.Daca se rumenestela suprafata prea tare, se pune deasupra o hartie alba
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Batem albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Cand spuma e bine legata, adaugam si faina, apoi

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250g faina
  • 100 g unt topit
  • 1 cescuta mica de lapte
  • 200 g zahar
  • 200 grahat
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • putin rom

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte praf