autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

chec cu rahat

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
250g faina, 100 g unt topit, 1 cescuta mica de lapte, 200 g zahar, 200 grahat, 2 oua, 1 praf de copt, coaja rasa de lamaie, 1 pachet zahar vanilat, putin rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se freaca spuma untul amestecat cu zaharul si cu galbenusurile cca 30 minute.Se adauga faina, laptele, coaja rasa de lamaie, romulsi praful de copt.La sfarsit se adauga rahatul, taiat in cubulete mici, date prin faina si albusul batut spuma.
Se unge forma de chec, se pune compozitia si se da la cuptor.Cuptorul trebuie sa fie potrivit de cald.
Dupa cca 15 minute se scoate din cuptor si cu un cutit se cresteaza checul de-a lungul formei.Se introduce din nou in cuptor.Timpul de coacere este de cca 40 minute.Daca se rumenestela suprafata prea tare, se pune deasupra o hartie alba
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Batem albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Cand spuma e bine legata, adaugam si faina, apoi

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250g faina
  • 100 g unt topit
  • 1 cescuta mica de lapte
  • 200 g zahar
  • 200 grahat
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • putin rom

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta Dobrogeana