autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Chec cu rubarbă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Ingrediente
S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină., Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/), , , - 500 g de rubarbă, - 100 g unt, - 150 g zahar, - 3 ouă, - 1 praf de sare, - 200 g făină, - 1 pachet de zahăr vanilat, - 1/2 pachet de praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Rubarba se taie în cuburi mici.
Se freacă untul spumă, se adaugă zahăr, ouă, sare şi zahăr vanilat.Se bate până când se albeşte.
Se amestecă cu rubarba.
Se adaugă praful de copt la faină şi apoi se adaugă în prima compoziţie.
Se pune în formă de chec unsă şi presărată cu faină sau căptuşită cu cu hartie de copt.Se coace până se rumeneşte bine.
Eu a făcut 2 porţii şi am pus în tavă mare.
Aveţi răbdare să se răcească!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rubarbă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Covrigei  insiropati

Covrigei insiropati

Aluatul Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

25 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • amalia

    amalia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    chiar cautam o reteta cu rubarba caci imi place tare mult. :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    Foarte bun checul ! Poate gasesc si eu la piata rubarba...tare mult imi place.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    Delicios chec. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent
  • pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale
  • este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină.
  • Atenţie
  • numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/)
  • - 500 g de rubarbă
  • - 100 g unt
  • - 150 g zahar
  • - 3 ouă
  • - 1 praf de sare
  • - 200 g făină
  • - 1 pachet de zahăr vanilat
  • - 1/2 pachet de praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

amalia (Chef de cuisine)

chiar cautam o reteta cu rubarba caci imi place tare mult. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane "Raffaello"