autor:

mihaela velicu

» » Dulciuri diverse

Chec cu zahar ars

Autor: mihaela velicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela velicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2012

Ingrediente
3 oua, , 100g zahar pentru ars, , 200g zahar, , 250ml lapte sau smantana, , 3-4 linguri de ulei, , 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , drojdie de bere cat o boaba de mazare, , 1 plic de zahar vanilat- facultativ-, , nuca, stafide sau alune, , faina cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Punem 100g zahar intr-o cratita si il ardem.
Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic reteta si gustul, sau lasam 15-20 de minute sa se raceasca putin zaharul ars si turnam laptele caldut.
Eu, depinde cat de mult ma grabesc, uneori folosesc prima varianta, alteori astept pana a doua zi sa se topeasca caramelul.
Dupa ce s-a topit caramelul si s-a racit trecem la urmatoarele operatiuni.
Intr-un vas amestecam usor cu telul cele 3 oua cu 200g zahar, dupa care turnam putin cate putin carmelul si amestecam.
Adaugam cele 3-4 linguri de ulei, eu pun 4 dar daca vi se par multe puteti lasa doar 3.
Adaugam si drojdia si amestecam foarte bine sa se incorporeze.
Urmeaza bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet.
Si la final faina, in jur de 1.5-2 cani.
De preferat sa cerneti faina intr-un castron si sa puneti cu o lingura, una catre una pentru a fi sigur ca nu o sa fie nici prea moale, nici prea tare.
Trebuie sa aiba consistenta obisnuita a unui aluat de chec.
Se incinge cuptorul.
Se ung doua tavi de chec cu ulei si se presara faina.
Se rastoarna compozitia in tavi in mod egal si se presara nuci/alune, stafide sau ce doriti si daca doriti.
Se coace la 180 grade timp de 30 de minute.
Se face testul cu scobitoarea si daca s-a copt se scoate din cuptor, se culca tava pe-o parte si se inveleste cu un prosop curat.
Dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu ceai de fructe sau cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Punem laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul,batonul de vanilie(esenta de vanilie) si un

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Aluatul: Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Puneti untul intr-un robot sau mixer si amestecati

26 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Interesant!!bun!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100g zahar pentru ars
  • 200g zahar
  • 250ml lapte sau smantana
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • drojdie de bere cat o boaba de mazare
  • 1 plic de zahar vanilat- facultativ-
  • nuca
  • stafide sau alune
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela velicu
Salata Caprese

Salata Caprese

Spalati rosiile, le taiati felii iar cu branza faceti la fel. Le asezati pe o farfurie, alternand

11 voturi    2 comentarii
30 min
Salate diverse
Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii

24 voturi    2 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se fierb cat sa ramana destul de tari, sa

21 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Interesant!!bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clătite pufoase reţetă cu pere