autor:

» » Prajituri

Chec de banane

Autor: laura iacob (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura iacob (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
» 100g unt, » 100g zahar, » 2 lingurite zahar vanilat, » 3 banane, » 2 oua, » 200g faina, » 1 lingurita praf de copt, » 75g fulgi de cocos, » 5 linguri crema de cocos (din conserva), » sare, » 1/2 lingurita frunzisoara, » unt pentru uns tava, » 1 lingura migdale macinate sau faina pentru tava.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Etapa I: Se topeste untul si se freaca cu zahar si zahar vanilat pana se face spuma. Se curata bananele si se fac piure. Se adauga ouale si piureul de banane, treptat, la unt. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga. Apoi se adauga fulgii de cocos, crema de cocos, sarea si frunzisoara si se amesteca totul bine.
Etapa II: Se unge o tava de chec (28 x 11 cm) cu unt si se tapeteaza cu migdalele macinate. Se toarna aluatul in tava si se coace la cuptorul cu microunde, la 360ş W si 180ş C, cu ventilatie, circa 25 de minute (se incearca daca s-a facut).
Etapa III: Se lasa checul sa se odihneasca putin in tava, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se poate taia in 12 felii si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec dietetic cu banane

Chec dietetic cu banane

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm

1 vot    5 comentarii
1h
Retete vegetariene
Chec rasturnat cu banane

Chec rasturnat cu banane

Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din

16 voturi    5 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • » 100g unt
  • » 100g zahar
  • » 2 lingurite zahar vanilat
  • » 3 banane
  • » 2 oua
  • » 200g faina
  • » 1 lingurita praf de copt
  • » 75g fulgi de cocos
  • » 5 linguri crema de cocos (din conserva)
  • » sare
  • » 1/2 lingurita frunzisoara
  • » unt pentru uns tava
  • » 1 lingura migdale macinate sau faina pentru tava.

Raporteaza reteta

Retete
de laura iacob
Inghetata de fructe

Inghetata de fructe

Se amesteca iaurtul, vinul, zaharul, romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme

7 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate
Otet aromat cu patru ierburi

Otet aromat cu patru ierburi

Otetul are un gust excelent, daca folositi urmatoarele plante aromate: cimbru, usturoi, tarhon si

2 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri
Salata brasoveana

Salata brasoveana

Se fierb cartofii si morcovii. Taiem cubulete cartofii,morcovii,castravetii,sunca presata si salamul

6 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Whoopie pies cu portocale