Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz).
Untul se freaca spuma pina ce zaharul sa topit si se adauga pe rind ouale, zaharul vaniliat, sarea, laptele si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Merele sau bananele se curata de coaja si se ung cu suscul de lamiie pt. a impiedica oxidarea.
O parte din aluat se toarna in forma de chec, se aseaza bucatile de banane. Acestea se acopera cu restul de aluat.
Totul se introduce in cuptor pentru circa 45 min.
Se scoate, se lasa 5 min. sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe un platou.
Se pudreaza imediat cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata.
Este de recomandat linga o felie din acest chec sa se serveasca si putina frisca.
Bananele pot fii inlocuite cu ori si ce fructe.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii