Chec de carne in bacon cu oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec de carne in bacon cu oua

Ingrediente

  • 500 gr tocata amestec (porc si vita)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 oua
  • sare si piper
  • 500 gr bacon feliat sau 12-14 felii
  • 3 oua fierte

Mod de preparare

Punem carnea tocata intr-un bol. Ceapa si usturoiul se toaca fin si se adauga peste carne. Adaugam cartoful dat pe razatoarea mica, adaugam pesmetul si ouale. Asezonam cu sare si peiper dupa gust si omogenizam bine compozitia.

Intr-o forma de chec asezam feliile de bacon cate doua in linie sa atarne peste marginile formei, acoperim si capetele formei. Punem cam jumatate din compozitia de carne, aranjam ouale fierte si acoperim cu restul compozitiei. Intoarcem feliile de bacon peste carnea tocata ca sa acoperim bine.

Dam tava la cuptor cam 50 minute, dupa care scoatem din cuptor si rasturnam pe un blat. Incercam sa introducem apoi checul in tava cu partea care a fost dedesubt sa fie deasupra pentru a se rumeni si aceasta. Rasturnam pe platou si putem felia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure