Etapa I: Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius. Se unge cu grasime o forma de chec si se tapeteaza cu faina. Se separa ouale. Cu mixerul, untul moale se bate cu zahar. Se inglobeaza pe rand galbenusurile. Se amesteca bine dupa fiecare.
Etapa II: Se amesteca faina cu praf de copt, scortisoara, cacao si ciocolata tocata. Se inglobeaza in crema de unt, alternand cu vinul. Se bate albusul si se inglobeaza cu un tel mare in compozitie.
Etapa III: Aluatul se introduce in forma pregatita si se niveleaza. Se coace la cuptor timp de cca 60 minute. Se scoate si se lasa cca 10 minute sa se racoreasca in forma. Apoi se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.
Etapa IV: Checul se serveste pe un platou, pudrat cu zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii