Chec de fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g migdale decojite;
  • » 50 g alune;
  • » 20 g coaja de lamaie glasata;
  • » 50 g cirese confiate;
  • » 1 plic praf de glazura transparenta;
  • » 2 linguri zahar.
  • 400 g stafide;
  • » 150 g cirese confiate;
  • » cate 125 g coaja de lamaie si de portocala confiate si tocate;
  • » 150 g nuci macinate;
  • » 200 g faina;
  • » 200 g unt moale;
  • » 4 oua;
  • » 200 g zahar;
  • » 1 1/2 lingurita praf de copt;
  • » 1 praf sare;
  • » 1 lingurita scortisoara;
  • » 2 pliculete zahar vanilinat;
  • » 4 cl rom;
  • » 150 g alune prajite;

Mod de preparare

Etapa I: Se amesteca stafidele cu ciresele si cojile de citrice confiate, nucile si 50 g de faina.

Etapa II: Se bate untul; se adauga ouale, zaharul, faina amestecata cu praf de copt, sare, mirodenii si rom. Se adauga fructele si alunele. Se coace 60 minute la 170 grade Celsius; se acopera cu folie de aluminiu si se mai coace 45 minute.

Etapa III: Dupa ce se scoate din cuptor, se mai lasa in forma 30 minute, se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se acopera cu migdale, alune, coaja de lamaie si cirese. Se unge cu o glazura din zahar si 250 ml de apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise