autor:

Sinziana

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

CHEC IN DOUA CULORI FARA PRAF DE COPT

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2015

Ingrediente
- 200g faina alba trei nule, - 200 g zahar tos, - 6 oua, - 1 lingurita rasa sare, - 1 plic zahar vanilat, - 30 ml rom, - 150 ml ulei de floarea soarelui, - coaja rasa de la o lamaie, - 25 g cacao.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Eu pregatesc la inceput tavile pentru cuptor, le sterg bine si le tapetez (le ung putin cu ulei si presar faina, repartizand totul uniform). De asemenea, dau si drumul la cuptor, la foc mic, sa fie cald.
Separam albusurile de galbenusuri. Punem 1/2 lingurita sare peste galbenusuri si le frecam putin cu o lingura (intensifica culoarea) si restul peste albusuri. Cu un mixer sau tel de mana, batem bine albusurile pana se intaresc putin, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa le batem. Cand s-au intarit mai mult, adaugam romul si le batem pana cand se intaresc atat de mult incat compozitia nu mai cade de pe tel iar in bol sta in sus cu mot. Adaugam dintr-o data uleiul, galbenusurile, coaja rasa de lamaie si amestecam usor de jos in sus cu telul, apoi adaugam dintr-o data faina cernuta si omogenizam, mestecand tot asa, usor si de jos in sus, pana se incorporeaza toata. Punem compozitia in tavi, lasand o idee mai mult de 1/4 in vas. Adaugam peste compozitia ramasa in bol cacao cernuta si amestecm bine, apoi o turnam peste cea din tavi, nivelam cu o spatula si intepam cu o furculita din loc in loc ca sa se formeze un model in interior. Punem imediat cele doua tavi la cuptor, fixam focul spre mediu si avem grija sa nu deschidem usa cuptorului in primele 20 de minute. Dupa 30 de minute verificam daca sunt gata, dupa aspect sau folosind o scobitoare. Cand sunt gata ele se desprind usor de marginile tavilor si sunt intarite deasupra. Daca focul a fost mai lent, sunt necesare cam 40 de minute.
Scoatem tavile, dam cu un cutit pe margini sa se desprinda bine, apoi le intoarcem cu fata in jos pe un fund mare de lemn. Intoarcem fiecare chec pe o latura, le acoperim cu un prosop de bucatarie mai gros si le lasam sa se raceasca asa. La sfarsit, le pudram cu zahar pudra si le putem servi. E bine sa taiem atat cat servim, pentru ca se pastreaza mai bine intregi. Ele raman pufoase si bune cateva zile.
Se pot servi la micul dejun sau ca gustare-desert, langa o cafea buna, apa minerala sau sucuri.
Este un chec foarte ieftin si bun si in acelasi timp simplu si rapid de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC IN DOUA CULORI FARA PRAF DE COPT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
TIRAMISU

TIRAMISU

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul,

14 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nelus Filip , 12 octombrie 2015

    Super

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 200g faina alba trei nule
  • - 200 g zahar tos
  • - 6 oua
  • - 1 lingurita rasa sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 30 ml rom
  • - 150 ml ulei de floarea soarelui
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 25 g cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
prajitura barbi