Incearca si tu reteta noastra simpla si delicioasa de chec in doua culori. Acest desert este usor de preparat, delicios si foarte aromat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare.
Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se dilueze complet zaharul, apoi mai lasa un minut la fiert.
Astepti doua minute sa se racoreasca usor siropul, apoi il incorporezi usor, in fir subtire, in albusurile batute spuma.
Mixezi galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu otet, cateva secunde.
Le adaugi peste albusuri, pui si faina si incorporezi totul amestecand usor de jos in sus.
Pui separat 1/3 din amestec si adaugi in el cacaua si cele 3 linguri de apa. Omogenizezi.
Ungi cu ulei doua tavite de chec, presari faina si imparti in ele in mod egal compozitia galbena.
Pui deasupra compozitia cu cacao, iar cu coada unei lingurite amesteci usor, circular, cele doua compozitii, dand un aspect marmorat checurilor.
Optional poti presara putina nuca tocata.
Introduci tavile in cuptorul preincalzit si coci checurile, la foc mic, pentru 35-40 minute – pana ce se rumenesc usor si trec testul cu scobitoarea.
Le feliezi cand s-au racit complet.
Incearca si reteta de chec pufos cu cacao, chec economic cu cacao sau chec tigrat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii