Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Chec marmorat

Ingrediente

  • 9 oua de 60 g
  • 2 cani cu zahar
  • 9 linguri apa clocotita
  • zeama si coaja de la o lamaie mare
  • 2 cani cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • vanilie.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer.

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama de lamaie batand in continuare si apoi o cana cu zahar pusa toata deodata. Se adauga vanilie si o cana cu faina pusa lingura cu lingura rasturnand aluatul usor de jos in sus pentru a ramane cat mai spumos. Se da deoparte.

Galbenusurile se freaca spuma tare cu o cana de zahar. Se adauga lingura cu lingura apa clocotita, amestecand foarte bine dupa fiecare. Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta cremoasa, nu lichida. Se adauga coaja de lamaie, vanilie si cana cu faina ramasa, lingura cu lingura, rasturnand aluatul usor.

Jumatate din aluatul din albusuri se amesteca cu cel din galbenusuri, din care se pune deoparte un sfert care se amesteca cu cele doua linguri cu cacao.

Rezulta trei aluaturi de culori diferite, alb, galben, maron.

Se pregatesc doua tavi mari de cozonac in care se toarna alternativ aluaturile in felul urmator: un sfert din aluatul galben, un sfert din aluatul maron, jumatate din aluatul alb, un sfert din aluatul maron, un sfert din aluatul galben, in fiecare din cele doua tavi. Se incalzeste bine cuptorul inainte.

Se coace aproximativ 50 de minute la foc mediu, pentru primele 15 minute, apoi mic, pana cand proba scobitorii ne arata ca este gata.

La suprafata checurilor, in functie de modul cum coace cuptorul se poate forma o crusta crocanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise