Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Chec marmorat

Ingrediente

  • 9 oua de 60 g
  • 2 cani cu zahar
  • 9 linguri apa clocotita
  • zeama si coaja de la o lamaie mare
  • 2 cani cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • vanilie.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer.

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama de lamaie batand in continuare si apoi o cana cu zahar pusa toata deodata. Se adauga vanilie si o cana cu faina pusa lingura cu lingura rasturnand aluatul usor de jos in sus pentru a ramane cat mai spumos. Se da deoparte.

Galbenusurile se freaca spuma tare cu o cana de zahar. Se adauga lingura cu lingura apa clocotita, amestecand foarte bine dupa fiecare. Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta cremoasa, nu lichida. Se adauga coaja de lamaie, vanilie si cana cu faina ramasa, lingura cu lingura, rasturnand aluatul usor.

Jumatate din aluatul din albusuri se amesteca cu cel din galbenusuri, din care se pune deoparte un sfert care se amesteca cu cele doua linguri cu cacao.

Rezulta trei aluaturi de culori diferite, alb, galben, maron.

Se pregatesc doua tavi mari de cozonac in care se toarna alternativ aluaturile in felul urmator: un sfert din aluatul galben, un sfert din aluatul maron, jumatate din aluatul alb, un sfert din aluatul maron, un sfert din aluatul galben, in fiecare din cele doua tavi. Se incalzeste bine cuptorul inainte.

Se coace aproximativ 50 de minute la foc mediu, pentru primele 15 minute, apoi mic, pana cand proba scobitorii ne arata ca este gata.

La suprafata checurilor, in functie de modul cum coace cuptorul se poate forma o crusta crocanta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor