Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer.
Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama de lamaie batand in continuare si apoi o cana cu zahar pusa toata deodata. Se adauga vanilie si o cana cu faina pusa lingura cu lingura rasturnand aluatul usor de jos in sus pentru a ramane cat mai spumos. Se da deoparte.
Galbenusurile se freaca spuma tare cu o cana de zahar. Se adauga lingura cu lingura apa clocotita, amestecand foarte bine dupa fiecare. Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta cremoasa, nu lichida. Se adauga coaja de lamaie, vanilie si cana cu faina ramasa, lingura cu lingura, rasturnand aluatul usor.
Jumatate din aluatul din albusuri se amesteca cu cel din galbenusuri, din care se pune deoparte un sfert care se amesteca cu cele doua linguri cu cacao.
Rezulta trei aluaturi de culori diferite, alb, galben, maron.
Se pregatesc doua tavi mari de cozonac in care se toarna alternativ aluaturile in felul urmator: un sfert din aluatul galben, un sfert din aluatul maron, jumatate din aluatul alb, un sfert din aluatul maron, un sfert din aluatul galben, in fiecare din cele doua tavi. Se incalzeste bine cuptorul inainte.
Se coace aproximativ 50 de minute la foc mediu, pentru primele 15 minute, apoi mic, pana cand proba scobitorii ne arata ca este gata.
La suprafata checurilor, in functie de modul cum coace cuptorul se poate forma o crusta crocanta.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii