Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la urma, amestecand in vas de jos in sus, se adauga si praful de copt si esenta de vanilie.
Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna in tava jumatate din compozitie. In jumatatea care a ramas in vas se incorporeaza cacaua dupa care se toarna in tava peste primul aluat.
Se toarna in zig-zag ca sa formeze aspectul alb-negru marmorat (se poate si cu o scobitoare care se trece prin aluat in zig-zag). Se tine 10 min la foc tare in cuptorul preincalzit dupa care se lasa la foc mic circa 20-30min. Se verifica cu o scobitoare daca este gata (daca nu se prinde aluat de scobitoare inseamna ca e gata)
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii