Chec super pufos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 8oua
  • - 1 cana jumate de zahar
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 2 cani de faina
  • - 8 linguri ulei
  • - 2 linguri de esenta vanilie
  • - 2-3 linguri cacao

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un pic de sare pana poti intoarce vasul cu fundul in sus si amestecul nu cade. Se adauga zaharul si vanilia.
In alt vas se freaca galbenusurile cu cele 8 linguri de ulei, apoi acestea se toarna peste albusuri. Se adauga faina (prin sita, putin cate putin) si praful de copt.
Atentie!! : se amesteca compozitia usor, cu o lingura, prin miscari circulare de sus in jos. Dupa ce amestecul e omogen, se ia jumate din el in alt vas si se adauga cacaua cernuta prin sita, se amesteca iar usor, de jos in sus pana la incorporare.
Amestecul simplu (fara cacao) se pune in tava si peste el se toarna in zig zag amestecul cu cacao. Se baga la cuptorul preincalzit la 180-200 grade si se lasa aprox 40 min.
Dupa preferinta se poate renunta la cacao, se pot adauga stafide, sau cirese in compozitie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise