autor:

mariana

» » Torturi

Cheesecake cu ciocolata

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Ingrediente
Pentru baza:, 50 g unt, 225 g biscuiti digestivi de ciocolata zdrobiti, , Pentru umplutura:, 250 g ciocolata amaruie (minim 50%), 450 g crema de branza, 100 g zahar pudra, 4 oua, 300ml de frisca lichida, 5 linguri lichior cafea, Pentru ornat:, 200 ml smantana, 2 linguri lichior cafea, cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei, nu doar la baza.

Ciocolata se topeste la abur. Branza se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga ouale intregi, pe rand, batand dupa fiecare (nu trebuie batut prea mult). Lasand mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata topita, frisca si lichiorul.

Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 55-60 de minute, sau pana s-a intarit. Se lasa la racit minim 3 ore sau peste noapte.

Pentru ornat se bate smantana cu lichiorul si se pune deasupra. Se pudreaza usor cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu ciocolata  si cocos

Cheesecake cu ciocolata si cocos

Biscutii ii macinam in robotul de bucatarie Amestecam cu untul topit si asezam totul intr-o tava

1 vot    2 comentarii
3h
Torturi
Cheesecake cu ciocolata gianduia

Cheesecake cu ciocolata gianduia

pt baza de biscuite: topim untul in microunde,si-l lasam la racit; Intr-un mixer,robot de bucatarie

2 voturi    3 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Buna reteta! Am salvat-o si eu!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Delicios!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 50 g unt
  • 225 g biscuiti digestivi de ciocolata zdrobiti
  • Pentru umplutura:
  • 250 g ciocolata amaruie (minim 50%)
  • 450 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 300ml de frisca lichida
  • 5 linguri lichior cafea
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri lichior cafea
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Truedelights (Chef de cuisine)

Buna reteta! Am salvat-o si eu!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort rapid cu blat de cozonac