autor:

PanaCris

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu Pomelo

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2019

Ingrediente
Biscuiți cu cacao 300 g,, Unt  200 g., Pentru cremă:, , Mascarpone 500 g,, Smântână pentru frișcă 400 g,, Gelatină 1 plic,, Zahăr pudră  150 g., Pentru topping:, , Pomelo ½ bucată,, Tort gelle transparent 1 plic.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează, într-o formă de tort/chec/prăjitură cu pereții detașabili, tapetată cu unt și se lasă la rece cca. 30 minute.

Pentru cremă, brânza mascarpone se pune într-un vas înalt, se adaugă zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și se mixează energic. Între timp gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric cu 10 ml apă rece, se lasă la odihnă cca. 5 minute, apoi se pune la foc mic, cca. 5 minute, până ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se răcorește!), apoi se adaugă la crema de brânză, se amestecă până ce se încoporează, și se toarnă peste blatul de biscuit răcit.

Pomelo se curăță de coajă și pielița albă, se taie bucățele după forma dorită. Feliuțele se așează peste prăjitura cu crema întărită, se dă din nou la rece, cca. 10 minute.

Gelatina pentru toping, Tort Gelee transparentă, se prepară conform instrucțiunilor de pe plic (gelatina se pune într-un ibric cu 250 ml apă rece, 3 linguri de zahăr, se amestecă până ce se omogenizează, apoi se dă la fiert la foc mic, cca. 5 minute până ce clocotește și se obține un lichid limpede, apoi se oprește focul!). După ce s-a răcorit se toarnă peste prăjitură. Cheescake-ul se lasă din nou la rece minim 4 ore, cel mai bine peste noapte. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Pomelo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Biscuiți cu cacao 300 g,
  • Unt  200 g.
  • Pentru cremă:
  • Mascarpone 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 400 g,
  • Gelatină 1 plic,
  • Zahăr pudră  150 g.
  • Pentru topping:
  • Pomelo ½ bucată,
  • Tort gelle transparent 1 plic.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars