autor:

PanaCris

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu Pomelo

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2019

Ingrediente
Biscuiți cu cacao 300 g,, Unt  200 g., Pentru cremă:, , Mascarpone 500 g,, Smântână pentru frișcă 400 g,, Gelatină 1 plic,, Zahăr pudră  150 g., Pentru topping:, , Pomelo ½ bucată,, Tort gelle transparent 1 plic.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează, într-o formă de tort/chec/prăjitură cu pereții detașabili, tapetată cu unt și se lasă la rece cca. 30 minute.

Pentru cremă, brânza mascarpone se pune într-un vas înalt, se adaugă zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și se mixează energic. Între timp gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric cu 10 ml apă rece, se lasă la odihnă cca. 5 minute, apoi se pune la foc mic, cca. 5 minute, până ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se răcorește!), apoi se adaugă la crema de brânză, se amestecă până ce se încoporează, și se toarnă peste blatul de biscuit răcit.

Pomelo se curăță de coajă și pielița albă, se taie bucățele după forma dorită. Feliuțele se așează peste prăjitura cu crema întărită, se dă din nou la rece, cca. 10 minute.

Gelatina pentru toping, Tort Gelee transparentă, se prepară conform instrucțiunilor de pe plic (gelatina se pune într-un ibric cu 250 ml apă rece, 3 linguri de zahăr, se amestecă până ce se omogenizează, apoi se dă la fiert la foc mic, cca. 5 minute până ce clocotește și se obține un lichid limpede, apoi se oprește focul!). După ce s-a răcorit se toarnă peste prăjitură. Cheescake-ul se lasă din nou la rece minim 4 ore, cel mai bine peste noapte. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Pomelo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raffaelo

Tort Raffaelo

Separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi
Tort cu crema de caise si fructe.

Tort cu crema de caise si fructe.

Se face mai intai crema la plic,care se amesteca cu 500 ml lapte. Intr-un vas inalt se pun cele 2

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Biscuiți cu cacao 300 g,
  • Unt  200 g.
  • Pentru cremă:
  • Mascarpone 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 400 g,
  • Gelatină 1 plic,
  • Zahăr pudră  150 g.
  • Pentru topping:
  • Pomelo ½ bucată,
  • Tort gelle transparent 1 plic.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu ananas