Cheesecake

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Cheesecake

Ingrediente

  • Blat:
  • 320g biscuiți ovaz (digestivi)
  • 250g unt topit
  • Crema:
  • 400g branza de vaci grasa (bine scursa)
  • 600g mascarpone
  • 150g zahar pudra
  • 3 oua
  • 30–40 ml cognac (optional)
  • coaja unei lamai data prin razatoarea fina
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

Blat:

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit.

Se obtine un aluat nisipos, care se intinde cu mana, intr-o forma rotunda de copt cu fund detasabil, ce a fost captusita cu hartie de copt.

Se lasa la cuptor 15 min la 180 grade Celsius pana aluatul prinde o crusta aurie.

Blatul se lasa la racit 20 min.

Crema:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga mascarpone amestecand usor cu ajutorul unei spatule.Se incorporeaza ouale pe rand si se adauga coaja de lamaie si vanilia.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se coace la 140 grade Celsius timp de 70 min.Apoi se lasa sa se raceasca.

Procesul de coacere trebuie sa fie lent astfel incat crema de branza sa nu se arda si sa nu se crape.

Se lasa la frigider peste noapte si se serveste cu dulceata, frisca, glazura de ciocolata sau fructe.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura