Blat:
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Se obtine un aluat nisipos, care se intinde cu mana, intr-o forma rotunda de copt cu fund detasabil, ce a fost captusita cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor 15 min la 180 grade Celsius pana aluatul prinde o crusta aurie.
Blatul se lasa la racit 20 min.
Crema:
Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga mascarpone amestecand usor cu ajutorul unei spatule.Se incorporeaza ouale pe rand si se adauga coaja de lamaie si vanilia.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se coace la 140 grade Celsius timp de 70 min.Apoi se lasa sa se raceasca.
Procesul de coacere trebuie sa fie lent astfel incat crema de branza sa nu se arda si sa nu se crape.
Se lasa la frigider peste noapte si se serveste cu dulceata, frisca, glazura de ciocolata sau fructe.
Pofta buna!
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu