Blat:
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Se obtine un aluat nisipos, care se intinde cu mana, intr-o forma rotunda de copt cu fund detasabil, ce a fost captusita cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor 15 min la 180 grade Celsius pana aluatul prinde o crusta aurie.
Blatul se lasa la racit 20 min.
Crema:
Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga mascarpone amestecand usor cu ajutorul unei spatule.Se incorporeaza ouale pe rand si se adauga coaja de lamaie si vanilia.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se coace la 140 grade Celsius timp de 70 min.Apoi se lasa sa se raceasca.
Procesul de coacere trebuie sa fie lent astfel incat crema de branza sa nu se arda si sa nu se crape.
Se lasa la frigider peste noapte si se serveste cu dulceata, frisca, glazura de ciocolata sau fructe.
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii