Blat:
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Se obtine un aluat nisipos, care se intinde cu mana, intr-o forma rotunda de copt cu fund detasabil, ce a fost captusita cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor 15 min la 180 grade Celsius pana aluatul prinde o crusta aurie.
Blatul se lasa la racit 20 min.
Crema:
Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga mascarpone amestecand usor cu ajutorul unei spatule.Se incorporeaza ouale pe rand si se adauga coaja de lamaie si vanilia.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se coace la 140 grade Celsius timp de 70 min.Apoi se lasa sa se raceasca.
Procesul de coacere trebuie sa fie lent astfel incat crema de branza sa nu se arda si sa nu se crape.
Se lasa la frigider peste noapte si se serveste cu dulceata, frisca, glazura de ciocolata sau fructe.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii