autor:

lavinia

» » Dulciuri diverse

Cheesecake

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
Blat:, 320g biscuiți ovaz (digestivi), 250g unt topit, Crema:, 400g branza de vaci grasa (bine scursa), 600g mascarpone, 150g zahar pudra, 3 oua, 30&ndash40 ml cognac (optional), coaja unei lamai data prin razatoarea fina, 1 baton vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit.

Se obtine un aluat nisipos, care se intinde cu mana, intr-o forma rotunda de copt cu fund detasabil, ce a fost captusita cu hartie de copt.

Se lasa la cuptor 15 min la 180 grade Celsius pana aluatul prinde o crusta aurie.

Blatul se lasa la racit 20 min.

Crema:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga mascarpone amestecand usor cu ajutorul unei spatule.Se incorporeaza ouale pe rand si se adauga coaja de lamaie si vanilia.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se coace la 140 grade Celsius timp de 70 min.Apoi se lasa sa se raceasca.

Procesul de coacere trebuie sa fie lent astfel incat crema de branza sa nu se arda si sa nu se crape.



Se lasa la frigider peste noapte si se serveste cu dulceata, frisca, glazura de ciocolata sau fructe.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake

Cheesecake "After eight"

Blatul de biscuiti Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza

15 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Blatul: se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata ciocolata şi untul la bain-marie.

3 voturi    2 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 320g biscuiți ovaz (digestivi)
  • 250g unt topit
  • Crema:
  • 400g branza de vaci grasa (bine scursa)
  • 600g mascarpone
  • 150g zahar pudra
  • 3 oua
  • 30&ndash40 ml cognac (optional)
  • coaja unei lamai data prin razatoarea fina
  • 1 baton vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu rabarbura