autor:

lavinia

» » Dulciuri diverse

Cheesecake

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
Blat:, 320g biscuiți ovaz (digestivi), 250g unt topit, Crema:, 400g branza de vaci grasa (bine scursa), 600g mascarpone, 150g zahar pudra, 3 oua, 30&ndash40 ml cognac (optional), coaja unei lamai data prin razatoarea fina, 1 baton vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul topit.

Se obtine un aluat nisipos, care se intinde cu mana, intr-o forma rotunda de copt cu fund detasabil, ce a fost captusita cu hartie de copt.

Se lasa la cuptor 15 min la 180 grade Celsius pana aluatul prinde o crusta aurie.

Blatul se lasa la racit 20 min.

Crema:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga mascarpone amestecand usor cu ajutorul unei spatule.Se incorporeaza ouale pe rand si se adauga coaja de lamaie si vanilia.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se coace la 140 grade Celsius timp de 70 min.Apoi se lasa sa se raceasca.

Procesul de coacere trebuie sa fie lent astfel incat crema de branza sa nu se arda si sa nu se crape.



Se lasa la frigider peste noapte si se serveste cu dulceata, frisca, glazura de ciocolata sau fructe.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Blatul: Maruntim fin biscuitii si punem peste ei untul topit.Amestecul il punem intr-o forma rotunda

14 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Cheesecake cu piure de ananas, perle de tapioca si dulceata de coacaze

Biscuitii dati la robot, maruntiti, se framanta cu untul moale si miezul de nuca, apoi se intinde

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 320g biscuiți ovaz (digestivi)
  • 250g unt topit
  • Crema:
  • 400g branza de vaci grasa (bine scursa)
  • 600g mascarpone
  • 150g zahar pudra
  • 3 oua
  • 30&ndash40 ml cognac (optional)
  • coaja unei lamai data prin razatoarea fina
  • 1 baton vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu stafide de post