autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Cheesecake "After eight"

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2013

Ingrediente
Laura Adamache a aniversat 5 ani de blog cu o reteta foarte apetisanta, aromata si racoritoare. Pe mine m-a "ispitit" imediat! Multumesc draga Laura pentru retetele minunate cu care ne inspiri si La Multi Ani! blogului tau., http://www.lauraadamache.ro/2013/03/cheesecake-after-eight.html#, As dori sa am mai mult timp sa decorez prajiturile la fel de frumos ca tine., Avem nevoie de :, Blatul de biscuiti, •200 g biscuiti digestivi, •125 g unt, •2 linguri zahar brun, Crema mousse de ciocolata, •125 g ciocolata amara, •5 g gelatina, •125 ml frisca lichida + 1 lingura de zahar, •25 ml frisca lichida, , Crema mousse de menta, •375 g branza cremoasa Philadelphia, •150 ml sirop de menta, •90 ml frisca lichida, •8 g gelatina, •3 linguri lapte, •esenta de menta, •colorant alimentar verde ( optional), Glazura de ciocolata alba, •200 g ciocolata alba, •150 ml frisca lichida, •4 g gelatina, Pentru decor, •1 cutie de ciocolata “After eight”, •frunze de menta proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Blatul de biscuiti
Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca.
Se mixeaza biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o lingura.
Se lasa la rece in frigider pentru 30 de minute.
Crema mousse de ciocolata
Se pune gelatina la inmuiat in 2 linguri de lapte rece timp de 5minute.
Topim ciocolata taiata in bucatele mai mici pe baie de aburi impreuna cu 25 ml de frisca lichida si avem mare grija sa nu fiarba absolut deloc.
Se da deoparte si se adauga gelatina ; se amesteca bine sa se omogenizeze crema si apoi lasam ciocolata sa se raceasca putin .
Se mixeaza bine 125 ml de frisca lichida cu o lingura de zahar si se adauga treptat in crema de ciocolata.
Crema astfel obtinuta se intinde pe blatul de biscuiti si se da din nou la frigider 30 de minute.
Crema mousse de menta
Se inmoaie gelatina in 4 linguri de lapte rece 5 minute.
Se amesteca branza crema cu siropul de menta si cateva picaturi de esenta de menta pana se omogenizeaza.
Se bate frisca lichida cu mixerul .
Gelatina se topeste in cuptorul cu microunde 25 de secunde si se lasa sa se raceasca putin.
Se amesteca apoi cu cateva linguri din crema de branza si menta;se adauga apoi la restul cremei de branza si se amesteca bine , pana la omogenizare.
Se adauga treptat la aceasta crema frisca batuta.
Se pune peste crema de ciocolata si se da la rece la frigider pentru cel putin 1 ora.
Glazura de ciocolata alba
Se inmoaie gelatina in 2 linguri de lapte rece 5 minute.
Ciocolata alba se taie in bucatele mai mici si se pune sa se topeasca pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida, avand grija sa nu fiarba.
Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita la microunde 20 de secunde, amestecand pana la omogenizare.
Se scoate prajitura din tava si se aseaza pe un gratar deasupra unei tavi.
Cand glazura s-a racit se toarna peste prajitura;daca nu a acoperit complet prajitura se ia din glazura scursa in tava si se retoarna.
Se decoreaza dupa gust.
Eu am imbracat marginile prajiturii cu bucati de ciocolata”After eight” si am lasat-o la frigider pana la consumare( minimum 1 ora).
Se presara cu frunze de menta proaspata inainte de servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake "After eight"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Bobu , 12 aprilie 2014

    :)

  • Bajno_Oana

    Bajno_Oana (Maestru bucatar) , 02 octombrie 2013

    Super tare

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 01 mai 2013

    Mununat,Mihaela.Meriti,din plin,5 stelute.Trebuie facut.Decorul e simplu,dar f.elegant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Laura Adamache a aniversat 5 ani de blog cu o reteta foarte apetisanta
  • aromata si racoritoare. Pe mine m-a "ispitit" imediat! Multumesc draga Laura pentru retetele minunate cu care ne inspiri si La Multi Ani! blogului tau.
  • http://www.lauraadamache.ro/2013/03/cheesecake-after-eight.html#
  • As dori sa am mai mult timp sa decorez prajiturile la fel de frumos ca tine.
  • Avem nevoie de :
  • Blatul de biscuiti
  • •200 g biscuiti digestivi
  • •125 g unt
  • •2 linguri zahar brun
  • Crema mousse de ciocolata
  • •125 g ciocolata amara
  • •5 g gelatina
  • •125 ml frisca lichida + 1 lingura de zahar
  • •25 ml frisca lichida
  • Crema mousse de menta
  • •375 g branza cremoasa Philadelphia
  • •150 ml sirop de menta
  • •90 ml frisca lichida
  • •8 g gelatina
  • •3 linguri lapte
  • •esenta de menta
  • •colorant alimentar verde ( optional)
  • Glazura de ciocolata alba
  • •200 g ciocolata alba
  • •150 ml frisca lichida
  • •4 g gelatina
  • Pentru decor
  • •1 cutie de ciocolata “After eight”
  • •frunze de menta proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Bajno_Oana (Maestru bucatar)

Super tare

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura de ciocolata cu migdale