autor:

Simona_Georgescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Ingrediente
Pentru crusta:, , 200 gr biscuit simpli cu miere, 2 linguri cacao neagra, 3 linguri zahar brut, 80 gr unt gras, 3-4 linguri lapte rece, Pentru umplutura:, 500 gr branza proaspata de vaci, 2 linguri smantana grasa, 3 galbenusuri, 200 gr ciocolata 40%cacao, 2-3 linguri lapte, 3-4 picaturi esenta de zmeura, 100 gr zahar alb, 2 linguri amidon alimentar, Pentru bezea:, 3 albusuri, 100 ml apa, 100 gr zahar alb, 1 varf de cutit colorant rosu(praf), Pentru coulis de zmeura:, 300 gr zmeura(congelata am folosit eu), 3-4 linguri apa, 50 gr zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin lapte rece pentru a lega compozitia mai bine. Ungem bine cu unt o forma de tarta, eu am folosit una dreptunghiulara, punem compozitia in tava si cu dosul unei linguri intindem compozitia pe toata suprafata. Cu ajutorul degetelor ridicam compozitia pe margini si presam putin cu degetele pentru a prinde forma tartei. Dam tava la rece pentru 15 minute. Ulterior coacem crusta la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute. Lasam sa se raceasca.



Pentru umplutura: in acelasi vas al robotului de bucatarie punem branza de vaci. Se pasireaza branza pana devine o crema fina. Se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, esenta de zmeura. Se porneste robotul si se lasa pana la incorporarea ingredientelor. La urma se adauga amidonul si se mixeaza. Cu o spatula se curate marginile vasului si apoi se continua mixarea…Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 2-3 linguri lapte. Se adauga ciocolata topita la compozitia de branza si se amesteca. Se pune umplutura peste crusta si se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca complet, de preferat de pe o zi pe alta.



Pentru bezea: mixam albusurile cu 50 gr zahar pana devin o bezea ferma. Restul de zahar si apa se pun intr-un ibric mic pe foc si se lasa pana apa scade considerabil si se formeaza un sirop gros. Peste sirop se adauga colorantul. Siropul fierbinte se adauga in fir subtire la bezea in timp ce mixam. Cu acesata bezea coapta decoram cheesecake-ul.



Pentru coulis de zmeura: se lasa zmeura sa se dezghete, se adauga zaharul si se pune intr-o craticioara. Eu nu am mai avut timp si am pus zmeura inghetata cu 3-4 linguri apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana zmeura se inmoaie. Cu ajutorul unui blender maruntim zmeura. Eu m-am folosit de noua mea jucarie de la Breville Blend-Active® Pro. Strecuram zmeura pentru a inlatura semintele. Sosul format il punem pe foc si-l lasam pana scade si capata consistenta. Lasam coulis-ul sa se raceasca, presaram putin peste bezea, iar atunci cand servim o felie de cheesecake ne rasfatam si cu o portie de coulis…
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 gr biscuit simpli cu miere
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri zahar brut
  • 80 gr unt gras
  • 3-4 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata 40%cacao
  • 2-3 linguri lapte
  • 3-4 picaturi esenta de zmeura
  • 100 gr zahar alb
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar alb
  • 1 varf de cutit colorant rosu(praf)
  • Pentru coulis de zmeura:
  • 300 gr zmeura(congelata am folosit eu)
  • 3-4 linguri apa
  • 50 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Rulada aromata de porc