pt baza de biscuite:
topim untul in microunde,si-l lasam la racit;
Intr-un mixer,robot de bucatarie unim biscuitii,migdalele prajite,faramitam,adaugam untul si amestecam totul bine;
Compozitia obtinuta o asezam pe fundul unei tavi de tort unsa si tapepata cu faina,presam cu dosul unei linguri si lasam tava in frigider pana la pregatirea umpluturii;
Umplutura:
Topim ciocolata gianduia,omogenizam bine si-o dam deoparte;
Intr-un bol amestecam ricotta cu phila delphia,zaharul,adaugam unul cate unul galbenusurile,omogenizam,vanilia,ciocolata topita,iar la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand cu multa grija;
Compozitia obtinuta o turnam pe baza de biscuiti,nivelam bine suprafata acesteia,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 45-50 minute;
Cand s-a racit,il scoatem pe un platou,si introducem tortul in frigider pt cel putin 3 ore;
Dupa racire decoram tortul cu ciocolata topita,migdale prajite,sau cu inghetata;

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii