Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze.
Amestecam bine si dam deoparte.
Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.
Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.
Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu. Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.
Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca. Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata. Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.
Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii