Ingrediente
Pt. blat:, , - 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti, eu am folosit fursecuri de casa), - 50 gr unt topit, - 2 lg cacao, - 2 lg dulceata coacaze, - 50 ml lapte dulce., , Pt. crema de branza:, - 500 gr branza de vaci, - 300 gr smantana, - 50 ml lapte condensat, - coaja rasa si zeama de la 2 portocale, - seminte vanilie, - 80 gr zahar pudra, - 3 oua, , Glazura:, - 300 gr ciocolata 52% cacao, - 3 lg mascarpone
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
3 voturi
Mod de preparare
Amestecam bine si dam deoparte.
Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.
Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.
Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu. Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.
Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca. Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata. Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.
Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.