autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Cheesecake cu portocala si ciocolata

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Ingrediente
Pt. blat:, , - 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti, eu am folosit fursecuri de casa), - 50 gr unt topit, - 2 lg cacao, - 2 lg dulceata coacaze, - 50 ml lapte dulce., , Pt. crema de branza:, - 500 gr branza de vaci, - 300 gr smantana, - 50 ml lapte condensat, - coaja rasa si zeama de la 2 portocale, - seminte vanilie, - 80 gr zahar pudra, - 3 oua, , Glazura:, - 300 gr ciocolata 52% cacao, - 3 lg mascarpone

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze.



Amestecam bine si dam deoparte.



Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.



Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.



Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu. Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.



Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca. Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata. Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.



Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de crème brûlé

Tort de crème brûlé

Se mixeaza galbenusurile si se amesteca cu frisca lichida, zaharul, vanilia si laptele. Intr-o cratita

9 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure

Se faramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul. Se topeste untul la bain marie,se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 18 februarie 2014

    Eu pun in amestecul de branza si stafide.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • - 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti
  • eu am folosit fursecuri de casa)
  • - 50 gr unt topit
  • - 2 lg cacao
  • - 2 lg dulceata coacaze
  • - 50 ml lapte dulce.
  • Pt. crema de branza:
  • - 500 gr branza de vaci
  • - 300 gr smantana
  • - 50 ml lapte condensat
  • - coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • - seminte vanilie
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 3 oua
  • Glazura:
  • - 300 gr ciocolata 52% cacao
  • - 3 lg mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

46 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

20 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Eu pun in amestecul de branza si stafide.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsune si crema de ciocolata alba