autor:

Piri Piri e Canela

» » , Spume si creme dulci, Torturi

Cheesecake de zmeurã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Ingrediente
Blat:, 150 gr. biscuiti simpli sfãrâmati, 80 gr. unt, 80 gr. zahãr, Crema:, 3 linguri de lapte, 250 gr. lapte condensat, 150 gr. mascarpone, sucul de la jumãtate de portocalã, 4 foi de gelatinã incolorã, 3 dl smântânã rece pt. bãtut cu 50 gr. zahãr, Top:, 250 gr. dulceatã de zmeurã, Decor:, fructe de pãdure

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

1)Pt. blat:
Amestecã biscuiti sfãrâmati (eu am pus biscuiti intregi intr-o pungã de plastic groasã si i-am bãtut cu sucitorul)cu untul moale si zahãrul.
Amestecã bine cu mâna.
Intr-o farfurie mai mare, pune o formã detasabilã fãrã fund, apoi pune biscuiti si aranjeazã.Dã la rece.
2)Intre timp, amestecã laptele (am pus din cutie,nu l-am fiert...)cu laptele condensat, brânza mascarpone si sucul de portocalã.
Pune foile de gelatinã in apã rece, pt. 2 min.
Scurge bine si punele pe baie de aburi, amestecând pãnã se topesc.
Toarnã-le in preparatul initial, impreunã cu smântãna bãtutã friscã cu zahãrul.Amestecã bine, trebuie sã fie o cremã tare.
Sfat:
In comert gãsim produsele la un gramaj diferit de cât zice in retetã,asa cã am respectat toti pasii retetei dar, am cumpãrat brânza mascarpone la 350 gr. si laptele condensat la 400 gr.
Am pus totul pt. cã imi pare rãu sã arunc, sau sã uit de ele in frigider....
Smântâna e bine sã se batã inante de a topi foile de gelatinã.
A iesit crema moale si m-am speriat, asa cã am mai topit 6 foi de gelatinã si am pus in cremã in afarã de cele 4.Am scos farfuria cu biscuiti, si am pus crema.
Am respirat usuratã, a iesit totul ok.Am dat la rece pãnã sa intãrit bine,apoi am pus dulceata si deasupra fructele de pãdure.
Am dat la rece din nou.
Inainte de a servi cu ajutorul unui cutit desprinde cu grijã ca la budincã,tortul de pereti formei detasabile apoi scoate.
A iesit o bunãtate, sper sã vã placã :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de zmeurã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Cheesecake-ul a fost prima reteta de desert pe care am incercat-o. Stiati ca exista sute de retete

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

    mmmm,cu lapte condensat,ce bunatate!!!! votat!:)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

    Tentatie absoluta!*****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

    In mod sigur a fost tare gustos preparatul final...Arata grozav...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

      Foarte bine arata si dupa cate ai pus tu in prajitura, este si foarte gustoasa!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

      felicitari pt reteta.cred ca e foarte gustoasa prajitura si foarte usor de preparat!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2010

      Salvat....felicitari...*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Doar observand fotografiile si sunt ca si mancate. Super*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr. biscuiti simpli sfãrâmati
  • 80 gr. unt
  • 80 gr. zahãr
  • Crema:
  • 3 linguri de lapte
  • 250 gr. lapte condensat
  • 150 gr. mascarpone
  • sucul de la jumãtate de portocalã
  • 4 foi de gelatinã incolorã
  • 3 dl smântânã rece pt. bãtut cu 50 gr. zahãr
  • Top:
  • 250 gr. dulceatã de zmeurã
  • Decor:
  • fructe de pãdure

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mihaela idriceanu (Chef de cuisine)

mmmm,cu lapte condensat,ce bunatate!!!! votat!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort festiv - Batman