Cheesecake de zmeurã

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake de zmeurã

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr. biscuiti simpli sfãrâmati
  • 80 gr. unt
  • 80 gr. zahãr
  • Crema:
  • 3 linguri de lapte
  • 250 gr. lapte condensat
  • 150 gr. mascarpone
  • sucul de la jumãtate de portocalã
  • 4 foi de gelatinã incolorã
  • 3 dl smântânã rece pt. bãtut cu 50 gr. zahãr
  • Top:
  • 250 gr. dulceatã de zmeurã
  • Decor:
  • fructe de pãdure

Mod de preparare

1)Pt. blat:

Amestecã biscuiti sfãrâmati (eu am pus biscuiti intregi intr-o pungã de plastic groasã si i-am bãtut cu sucitorul)cu untul moale si zahãrul.

Amestecã bine cu mâna.

Intr-o farfurie mai mare, pune o formã detasabilã fãrã fund, apoi pune biscuiti si aranjeazã.Dã la rece.

2)Intre timp, amestecã laptele (am pus din cutie,nu l-am fiert...)cu laptele condensat, brânza mascarpone si sucul de portocalã.

Pune foile de gelatinã in apã rece, pt. 2 min.

Scurge bine si punele pe baie de aburi, amestecând pãnã se topesc.

Toarnã-le in preparatul initial, impreunã cu smântãna bãtutã friscã cu zahãrul.Amestecã bine, trebuie sã fie o cremã tare.

Sfat:

In comert gãsim produsele la un gramaj diferit de cât zice in retetã,asa cã am respectat toti pasii retetei dar, am cumpãrat brânza mascarpone la 350 gr. si laptele condensat la 400 gr.

Am pus totul pt. cã imi pare rãu sã arunc, sau sã uit de ele in frigider....

Smântâna e bine sã se batã inante de a topi foile de gelatinã.

A iesit crema moale si m-am speriat, asa cã am mai topit 6 foi de gelatinã si am pus in cremã in afarã de cele 4.Am scos farfuria cu biscuiti, si am pus crema.

Am respirat usuratã, a iesit totul ok.Am dat la rece pãnã sa intãrit bine,apoi am pus dulceata si deasupra fructele de pãdure.

Am dat la rece din nou.

Inainte de a servi cu ajutorul unui cutit desprinde cu grijã ca la budincã,tortul de pereti formei detasabile apoi scoate.

A iesit o bunãtate, sper sã vã placã :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta