autor:

Priveste si gateste!

» » Torturi

Cheesecake ornat cu coacaze si macarons

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat:, , 200g unt, 150g zahar, 5 oua, 250g faina, 250ml lapte, 50g cacao, 3 pliculete de ness, 1 plic praf de copt, 1 fiola esenta vanilie, , Umplutura:, , 500g crema branza (sau branza de vaci fin pasata), 50g smantana grasa, 200g zahar, 150g faina, 4 oua, Coaja de la o lamaie, Crema ganache de ciocolata:, , 200 gr ciocolata de lapte, 200 gr smantana pentru frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare



Crema de branza se prepara foarte usor, se amesteca toate ingredientele cu mixerul. In general nu se mai pune si altceva in branza insa eu am adaugat niste coji de portocale confiate.



Pentru a prepara blatul mai intai untul se freaca spuma cu 1/2 din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul, se adauga pe rand galbenusurile, vanilia albusurile batute spuma tare cu restul de zahar. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si nessul, apoi le incorporam cu ingredientele lichide amestecand usor de jos in sus cu o paleta. Eu am facut putin diferit pentru ca mi s-a taiat untul, dar voi faceti asa cum specifica reteta.



Tapetam o forma de tort, ideal ar fi cu peretii detasabili, cu hartie de copt, pe lateral ungem vasul cu ulei si presaram faina, punem apoi o jumatate din aluat si uniformizam cu o lingura, peste aluat punem crema de branza pe care la fel o intindem pe toata suprafata, apoi restul de aluat il intindem si pe acesta frumos pentru a da o forma placuta cheesecake-ului.



Se baga vasul in cuptorul preincalzit la temperatura medie timp de 1 ora, 1 ora si jumatate, in functie de cuptorul pe care il aveti. Faceti testul scobitorii pentru a vedea daca s-a copt. Cand e gata se lasa sa se raceasca timp de 3-4 ore.



Ornare:



Pentru a face crema ganache incalziti smantana dar fara sa o aduceti in punctul de fierbere, ciocolata se topeste in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca ciocolata topita cu smantana si apoi se da la rece.



Cand e complet rece se mixeaza, cu crema obtinuta se va imbraca tortul. Se orneaza dupa gustul fiecaruia.



Eu l-am ornat cu macarons, gem de coacaze si cu coacaze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake ornat cu coacaze si macarons" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mamaruta

Tort Mamaruta

Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200g unt
  • 150g zahar
  • 5 oua
  • 250g faina
  • 250ml lapte
  • 50g cacao
  • 3 pliculete de ness
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 500g crema branza (sau branza de vaci fin pasata)
  • 50g smantana grasa
  • 200g zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • Coaja de la o lamaie
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata de lapte
  • 200 gr smantana pentru frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort mozaic