Mod de preparare
Crema de branza se prepara foarte usor, se amesteca toate ingredientele cu mixerul. In general nu se mai pune si altceva in branza insa eu am adaugat niste coji de portocale confiate.
Pentru a prepara blatul mai intai untul se freaca spuma cu 1/2 din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul, se adauga pe rand galbenusurile, vanilia albusurile batute spuma tare cu restul de zahar. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si nessul, apoi le incorporam cu ingredientele lichide amestecand usor de jos in sus cu o paleta. Eu am facut putin diferit pentru ca mi s-a taiat untul, dar voi faceti asa cum specifica reteta.
Tapetam o forma de tort, ideal ar fi cu peretii detasabili, cu hartie de copt, pe lateral ungem vasul cu ulei si presaram faina, punem apoi o jumatate din aluat si uniformizam cu o lingura, peste aluat punem crema de branza pe care la fel o intindem pe toata suprafata, apoi restul de aluat il intindem si pe acesta frumos pentru a da o forma placuta cheesecake-ului.
Se baga vasul in cuptorul preincalzit la temperatura medie timp de 1 ora, 1 ora si jumatate, in functie de cuptorul pe care il aveti. Faceti testul scobitorii pentru a vedea daca s-a copt. Cand e gata se lasa sa se raceasca timp de 3-4 ore.
Ornare:
Pentru a face crema ganache incalziti smantana dar fara sa o aduceti in punctul de fierbere, ciocolata se topeste in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca ciocolata topita cu smantana si apoi se da la rece.
Cand e complet rece se mixeaza, cu crema obtinuta se va imbraca tortul. Se orneaza dupa gustul fiecaruia.
Eu l-am ornat cu macarons, gem de coacaze si cu coacaze.
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii