autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Cheesecake Padurea Neagra

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Ingrediente
Pt blat:, , - 4 pachetele biscuiti Oreo (aprox. 180 gr), - 50 gr unt, , Pt umplutura:, - 500 gr crema de branza (eu folosesc Fagaras, cu continut de grasime 20%), - 100 gr ciocolata de calitate (eu am folosit Kandia), - 120 gr zahar brut, - 2 lg cacao neagra, - 2 oua, - 3 lg smantana grasa, - 50 ml frisca lichida, - 1 praf sare, , Pt frisca:, - 400gr smantana proaspata (eu am folosit cu continut grasime 30%), - 4 lg zahar pudra, , Pt topping de fructe:, , - 200 gr cirese + visine, - 50 ml apa, - 1 lgta. amidon, - 2-3 lg zahar alb

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

28 voturi

Mod de preparare

Pornim cuptorul, la foc mediu.



Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu am folosit o forma cu diametru mic : 20 cm). Asezam compozitia de biscuiti intr-un strat uniform. Dam la cuptor pentru cateva minute, la foc mediu. Scoatem si lasam un pic la racit.

Intr-un vas/ castron, punem zaharul, cacaoa, sarea si amestecam sa se distribuie uniform toate ingredientele. Adaugam crema de branza si cu ajutorul unui mixer, amestecam sa se omogenizeze. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.



Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam un pic sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o turnam peste compozitia de branza. Amestecam din nou si la sfarsit adaugam smantana si frisca lichida. Mixam pentru ultima oara si batem castronul de masa, astfel incat sa iasa bulele de aer. Bateti de vreo cateva ori, si o sa vedeti cum ies la suprafata bulele de aer.



Turnam usor, compozitia de branza peste cea de biscuiti, si batem inca o data de masa forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 minute, la foc mediu.

Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am lasat sa se raceasca peste noapte.



Ciresele si visinele le punem intr-un vas, cu zaharul, amestecam o lingurita de amidon cu apa si o turnam peste fructe. Punem pe foc cat sa se lege un pic siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.



Luam un vas de inox/aluminiu (preferabil metalic) si turnam smantana. Mixam intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Fiind o smantana grasa, va iesi o frisca grozava, cu gust autentic. Dam la frigider pana o folosim. Frisca am facut-o a doua zi.



Dupa ce s-au racit toate, scoatem inelul de la forma de copt, ornam cu frisca rece si adaugam peste, cate o visina sau o cireasa, si punem si un pic din sirop. Presaram fulgi de ciocolata si dam la rece pentru vreo 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni si nuca de cocos

Tort cu capsuni si nuca de cocos

Preincalziti cuptorul la 180 grade (la foc potrivit). Tapetati o forma de 26 cm cu hartie de copt.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu

Tiramisu

Cum procedam, in primul rand facem o frisca din smantana, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Mocanu-Udrescu , 18 iunie 2015

    banuiesc ca branza de vaci proaspata (fromage frais in franceza; soft white cheese in engleza) este la fel de buna si seamana cu branza Fagaras din Romania. Sa aveti o zi frumoasa

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 10 martie 2015

    Da, Ioana, se coace tot la cuptor. Turnam usor, compozitia de branza peste cea de biscuiti, si batem inca o data de masa forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 minute, la foc mediu.

  • Fara foto

    Ioana Popa , 09 martie 2015

    Crema se pune la cuptor???

    • Fara foto

      Dana Horia , 14 ianuarie 2015

      beton

    • Fara foto

      Coca Dosky , 06 iulie 2014

      Si eu am avut aceeași problema ,nici eu nu locuiesc in Ro. Da , eu folosesc cu succes brânză Philadelphia la toate cheescacke-urile .O zi buna, si bucurati-va de vizita si de tort !

    • Fara foto

      Lizica Vaduva , 06 iulie 2014

      Buna dimineata ! Imi poate raspunde si mie cineva la o intrebare ? Eu nu sunt in tara si nu stiu cu ce branza sa inlocuiesc . Se poate pune branza filadelfia ? Avem in vizita o persoana foarte speciala sufletului nostru , FIUL nostru . As vrea sa-i fac aceasta prajitura . Va multumesc anticipat . Sper sa primesc un raspuns cat mai curand . O duminica minunata va doresc alaturi de cei dragi sufletului vostru .

    • Fara foto

      Angelica Mincu Motoc , 09 mai 2014

      ABIA ASTEPT SA VAD CUM VA IESI

    • Fara foto

      Ana Andone , 20 aprilie 2014

      interesant!!!

    • Fara foto

      Carmen Prunaru , 07 aprilie 2014

      Acesta da tort nu ca cel servit la Susai-Predeal fara aspect, fara gust si f.scump

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

28 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 4 pachetele biscuiti Oreo (aprox. 180 gr)
  • - 50 gr unt
  • Pt umplutura:
  • - 500 gr crema de branza (eu folosesc Fagaras
  • cu continut de grasime 20%)
  • - 100 gr ciocolata de calitate (eu am folosit Kandia)
  • - 120 gr zahar brut
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 2 oua
  • - 3 lg smantana grasa
  • - 50 ml frisca lichida
  • - 1 praf sare
  • Pt frisca:
  • - 400gr smantana proaspata (eu am folosit cu continut grasime 30%)
  • - 4 lg zahar pudra
  • Pt topping de fructe:
  • - 200 gr cirese + visine
  • - 50 ml apa
  • - 1 lgta. amidon
  • - 2-3 lg zahar alb

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Laura_Nechita

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

Da, Ioana, se coace tot la cuptor. Turnam usor, compozitia de branza peste cea de biscuiti, si batem inca o data de masa forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 minute, la foc mediu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort bustiera