Ingrediente
Pt blat:, , - 4 pachetele biscuiti Oreo (aprox. 180 gr), - 50 gr unt, , Pt umplutura:, - 500 gr crema de branza (eu folosesc Fagaras, cu continut de grasime 20%), - 100 gr ciocolata de calitate (eu am folosit Kandia), - 120 gr zahar brut, - 2 lg cacao neagra, - 2 oua, - 3 lg smantana grasa, - 50 ml frisca lichida, - 1 praf sare, , Pt frisca:, - 400gr smantana proaspata (eu am folosit cu continut grasime 30%), - 4 lg zahar pudra, , Pt topping de fructe:, , - 200 gr cirese + visine, - 50 ml apa, - 1 lgta. amidon, - 2-3 lg zahar alb
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
32 voturi
Mod de preparare
Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu am folosit o forma cu diametru mic : 20 cm). Asezam compozitia de biscuiti intr-un strat uniform. Dam la cuptor pentru cateva minute, la foc mediu. Scoatem si lasam un pic la racit.
Intr-un vas/ castron, punem zaharul, cacaoa, sarea si amestecam sa se distribuie uniform toate ingredientele. Adaugam crema de branza si cu ajutorul unui mixer, amestecam sa se omogenizeze. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam un pic sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o turnam peste compozitia de branza. Amestecam din nou si la sfarsit adaugam smantana si frisca lichida. Mixam pentru ultima oara si batem castronul de masa, astfel incat sa iasa bulele de aer. Bateti de vreo cateva ori, si o sa vedeti cum ies la suprafata bulele de aer.
Turnam usor, compozitia de branza peste cea de biscuiti, si batem inca o data de masa forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 minute, la foc mediu.
Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am lasat sa se raceasca peste noapte.
Ciresele si visinele le punem intr-un vas, cu zaharul, amestecam o lingurita de amidon cu apa si o turnam peste fructe. Punem pe foc cat sa se lege un pic siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.
Luam un vas de inox/aluminiu (preferabil metalic) si turnam smantana. Mixam intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Fiind o smantana grasa, va iesi o frisca grozava, cu gust autentic. Dam la frigider pana o folosim. Frisca am facut-o a doua zi.
Dupa ce s-au racit toate, scoatem inelul de la forma de copt, ornam cu frisca rece si adaugam peste, cate o visina sau o cireasa, si punem si un pic din sirop. Presaram fulgi de ciocolata si dam la rece pentru vreo 2-3 ore.
Dana Horia , 14 ianuarie 2015
beton
Coca Dosky , 06 iulie 2014
Si eu am avut aceeași problema ,nici eu nu locuiesc in Ro. Da , eu folosesc cu succes brânză Philadelphia la toate cheescacke-urile .O zi buna, si bucurati-va de vizita si de tort !
Lizica Vaduva , 06 iulie 2014
Buna dimineata ! Imi poate raspunde si mie cineva la o intrebare ? Eu nu sunt in tara si nu stiu cu ce branza sa inlocuiesc . Se poate pune branza filadelfia ? Avem in vizita o persoana foarte speciala sufletului nostru , FIUL nostru . As vrea sa-i fac aceasta prajitura . Va multumesc anticipat . Sper sa primesc un raspuns cat mai curand . O duminica minunata va doresc alaturi de cei dragi sufletului vostru .
Angelica Mincu Motoc , 09 mai 2014
ABIA ASTEPT SA VAD CUM VA IESI
Ana Andone , 20 aprilie 2014
interesant!!!
Carmen Prunaru , 07 aprilie 2014
Acesta da tort nu ca cel servit la Susai-Predeal fara aspect, fara gust si f.scump